» » » Як жив некрасов?

Як жив некрасов?

Як жив Некрасов?
Як жив Некрасов?

Життя і творчість знаменитого російського поета і публіциста Миколи Некрасова були пов`язані з численними труднощами і стражданнями. Проте, він гідно витримав усі випробування і знайшов сили для того, щоб повною мірою реалізувати свій талант.

Біографія Н. А. Некрасова

Народився Микола Олексійович 10 грудня 1821 в сім`ї військового та дочки багатого посессіонера. Батько вийшов у відставку, коли синові виповнилося 3 роки. Дитинство хлопчик провів у родовому маєтку в селі Грешнево Ярославській області. У сім`ї, крім Миколи, було ще 13 дітей. Незважаючи на те, що життя було досить забезпеченої, радості в дитинстві хлопчика було мало. Батько відрізнявся жорстким деспотичним характером, всіляко ображав і принижував дружину, зраджував їй з селянками, влаштовував в будинку бурхливі застілля.

У школі Некрасов навчався не дуже добре. Тоді він почав складати свої перші сатиричні віршики, всіляко висміюючи в них викладачів, за що і отримував регулярні догани з боку педагогічного колективу.



Після закінчення школи Микола збирався вчинити за наполяганням батька, який бажав синові кар`єру військового, в дворянський полк Санкт-Петербурга. Однак, поспілкувавшись з товаришами по гімназії, які вже встигли набути статусу студентів, Некрасов твердо вирішив здобути вищу освіту. Іспити в Петербурзький університет він провалив, тому на наступні 2 роки став вільним слухачем на факультеті філології.Грешнево Некрасов

Розлючений відмовою сина від кар`єри військового, батько Миколи припинив усіляке фінансування потреб сина. Неважко здогадатися, як жив Некрасов в той час ... Вимушений поєднувати навчання з підробітками, він часто залишався голодним і без даху над головою. Якось раз навіть нічліг на вулиці майбутньому славному російському поету допоміг знайти бездомний.



Згодом справи Миколи Олексійовича налагодилися. Він почав потроху писати для різних літературних журналів, театру. Найсильніший вплив на творчість поета надав Віссаріон Бєлінський, який нещадно критикував не надто вдалі роботи Некрасова, але зате найкращі його твори щиро хвалив.

Кращими роками творчості Некрасова вважаються 1846-1860 р.р. - Період його активної діяльності в ролі видавця, редактора, автора і ідейного натхненника літературного журналу «Современник». За ці роки Некрасов написав і надрукував свої Некрасовнайзнаменитіші твори, а також допоміг знайти визнання і славу іншим талановитим представникам російської літератури: Тургенєву, Огареву, Герцену, Гончарову, Григоровичу. Крім того, в «Современнике» друкували роботи Достоєвського, Толстого, Островського, Салтикова-Щедріна, Чернишевського і Добролюбова і багатьох інших.

З середини 50-х років для журналу настає важкий час - серед членів редакції відбувався розкол з ідейних міркувань. Діяльність «Современника» набуває яскраво виражений політичний підтекст на тлі загальної державної обстановки. Помирає Добролюбов, а Чернишевського засилають до Сибіру. У 1966 році журнал повністю закривається. Некрасов продовжує роботу, але вже в інших, менш значних виданнях.

У 1975 році поетові ставлять діагноз «рак кишечника». Через 2 роки він помирає.

Цікаві факти з життя Некрасова

  • Через усю творчість Некрасова проходить дуже яскравий, душевний, глибокий образ матері, навіяний спогадами дитинства. добра і Некрасовінтелігентна мати поета, Олена Андріївна стоїчно терпіла відверто хамське і жорстоке ставлення чоловіка.
  • «Жінкою всього життя» Некрасова стала Авдотья Панаєва, дружина Івана Панаєва - компаньйона Некрасова по журналу «Современник». У Некрасова і Панаєвій склалися досить специфічні відносини - більше 16 років вони прожили в цивільному шлюбі безпосередньо в будинку Панаєвій разом з законним чоловіком Авдотьи Іваном Панаєвим.
  • Крім літератури, Некрасов мав ще дві великих пристрасті: карткові ігри та полювання.

В розділі письменники ви знайдете цікаві статті про життя і творчість інших відомих представників вітчизняної і зарубіжної літератури.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!