» » » Що таке мінус?

Що таке мінус?

Що таке мінус?

Однією з основних операцій, якої ми повсюдно користуємося, є віднімання, будь то розрахунок здачі в магазині, вартості покупки або ж записи в математичних підрахунках і музичних творах. Скрізь зустрічається мінус. Розглянемо, що таке мінус в загальному сенсі, а також у конкретних областях знання.

Мінус - латинське слово, яке походить від слова minus, що означає "менше, менше". Найчастіше основним визначенням є математичне: мінус - знак або математичний символ у вигляді рисочки ";". У цьому випадку він або є знаком віднімання між двома числами, або показує негативне число, наприклад, -5.

Також мінус використовують в друкарні. Але тут скоріше важливі особливості його виконання, тобто друкування. Коли ми набираємо і друкуємо операцію віднімання між двома числами, необхідно ставити прогалини між знаком віднімання і числами, таким чином відокремлюючи мінус від чисел. Якщо ж мінус відноситься до негативного числа, то набір числа і знака здійснюється без пробілу. Це потрібно для того, щоб при перенесенні знак і число не розпадалися. У випадку з формулою це допускається.

Мінус можна знайти і на комп`ютерній клавіатурі, і в програмуванні. Він схожий на дефіс. В друкарською практиці повинні бути дотримані точні пропорції знака.

Нерідко можна помітити, що і музична сфера використовує таке поняття "мінус". Тут це може означати музичну запис, зроблений без участі голосу. Однак мелодія зберігається, а тому можна виконувати композицію самому.

Дізнатися визначення інших математичних термінів ви можете зі статей розділу математичні поняття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!