» » » Що буде, якщо є землю?

Що буде, якщо є землю?

Що буде, якщо є землю?

Ви ніколи не замислювалися над питанням, що буде, якщо є землю? Наскільки це шкідливо для організму і що за цим може послідувати?

Здавалося б, питання дуже дивний: кому може прийти в голову є землю? Але ті, у кого є маленькі діти, з вами не погодяться. Встежити за дитиною буває дуже складно. Варто тільки відвернутися - і малюк відразу тягне в рот що попало. Якщо при цьому у нього в руках не виявиться нічого більш цікавого, він цілком може запхати собі в рот і навіть проковтнути кому землі. Крім того, якщо ваша дитина часто намагається з`їсти землі, це може говорити про брак в його організмі корисних мікроелементів і мінералів. Але чим загрожує вживання в їжу такого екзотичного «продукту»?

розлади травлення

Найбільш часті наслідок вживання в їжу землі - блювота і діарея. Це природно, враховуючи скільки шкідливих хімічних, а, можливо, і зовсім небезпечних для здоров`я речовин вбирає грунт. Нашому шлунково-кишковому тракту важко впоратися з таким навантаженням і він аварійно намагається вивести всі накопичені шкідливі речовини з організму.

зараження гельмінтами



Найчастіше діти заражаються глистами через поїдання немитих овочів і фруктів. У землі і піску містяться яйця безлічі глистів, зокрема, аскарид. Зазвичай захворювання протікає в такий спосіб:

  1. Спочатку з`являється сухий кашель і шкірні висипання;
  2. Через 2-3 тижні з`являється нудота, блювота і підвищене слиновиділення, особливо в нічні години. Це провокує розвиток безсоння;
  3. Підвищується рівень гемоглобіну;
  4. З`являються болі в районі пупка і в правому підребер`ї;
  5. Діарея чергується з запорами.

Отруєння важкими металами

Якщо зразки грунту, що потрапили в ваше травлення, містять в собі домішки будь-яких гербіцидів, лікарських препаратів, промислових речовин і т. Д., Вам може загрожувати отруєння важкими металами. Це один з найбільш важких і небезпечних для здоров`я типів отруєння, так як важкі метали легко всмоктуються в кров травним трактом, звідки вони транспортуються в усі життєво важливі органи людини. Найбільше в цьому випадку страждають нирки і печінку. Якщо вчасно не вивести ці речовини з організму, з`являється реальна загроза захворіти на гепатит і нефропатія.



Якщо вам в рот потрапила земля з вмістом в ній важких металів, найменше, що вам загрожує, це стоматит і гінгівіт:

  • Стоматит - ураження слизових оболонок порожнини рота, що викликає появу великої кількості виразкових утворень в роті, підвищене слиновиділення і виникнення жовтого або білого нальоту;
  • Гінгівіт - захворювання ясен, що супроводжується почервонінням, набряком, кровоточивістю і неприємним запахом з рота.

Перша допомога

Якщо ваша дитина наївся землі або вам самому земля випадково потрапила в рот, необхідно в терміновому порядку провести наступні процедури:

  1. Перевірте, щоб в порожнині рота не залишилося частинок землі;
  2. Прополощіть рот водою, по можливості з яким-небудь антисептиком;
  3. Випийте якомога більше чистої питної води - вона допоможе впоратися організму з шкідливими речовинами;
  4. Якщо грунт був надто брудна або її було з`їдено багато, найкраще відразу промийте шлунок;
  5. Випийте кілька таблеток активованого вугілля;
  6. Якщо через якийсь час з`являться підозри на гельмінтів, рекомендується звернутися до лікаря-терапевта або педіатра, який випише напрямок на аналіз на яйця глист. Якщо діагноз підтвердиться, необхідно буде пропити курс протиглистових засобів.

У минулі часи люди спеціально їли землю, щоб заповнити недолік мінералів в організмі і відновити нормальну роботу шлунково-кишкового тракту. Поїдання землі було схоже на сучасного лікування таблетками активованого вугілля. Однак у міру розвитку людської цивілізації біосфера нашої планети погіршувалася, і тепер займатися таким самолікуванням стало небезпечно. Про інших теоріях причин вживання землі читайте в статті Чому їдять землю.

Як би там не було, краще намагатися попередити виникнення таких ситуацій, ніж потім лікувати їх наслідки.

Вам також може бути корисна до прочитання стаття Що буде, якщо є папір.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!