» » » Як утворилася земля?

Як утворилася земля?

Як утворилася Земля?

Напевно, з того часу, як люди населяють Землю, вони постійно замислюються про те, як утворилася Земля. З давніх-давен існує маса всіляких концепцій виникнення нашої планети, заснованих і на містиці, і на реальних фактах. Чим далі йде вперед науковий прогрес, тим більше таких концепцій з`являється. Але чи зуміє людина коли-небудь дізнатися, як виникла його рідна планета? Можливо. А зараз запропонуємо Вам одну нову теорію, як утворилася планета Земля, засновану на фізиці матерії і небесних тіл. Запропоновано вона Інститутом фізики Землі Російської Академії Наук.

Відповідно до цієї теорії, матерія, з якої побудована Всесвіт, має свої фази розвитку, які закономірно перетікають одна в іншу. Початкова матерія повинна була являти собою первородну єдину і цільну середу, без жодних розривів і ущільнень. Потім в цьому середовищі виникає маленька, навіть мікроскопічна точка розрядження. Навколишні цю точку шари з природничих фізичним законам прагнуть до неї. Таким чином, розрядження заповнюється, а матерія в цьому місці ущільнюється. Саме таким чином і починали формуватися все тіла - зірки і планети - в нашому Всесвіті. І виникнення Землі було підпорядковано тому ж самому фізичному процесу. Що ж було далі?



Природно, в тих місцях, які матерія покинула, кинувшись до точок розрядження, утворилися нові порожнечі. Ці порожнечі, зрозуміло, стали значно ширше, оскільки для формування тіл необхідно дуже багато матерії. За цим порожнечам для того, щоб уникнути розпаду згущення, починають переміщатися маси матерії. Найпростіше для матерії згущуватися в формі кулі, оскільки таким чином можна приєднувати значно більше речовини внаслідок гравітаційного впливу. Так, за ланцюговою реакцією до створеного згущення речовини спрямовуються все нові і нові потоки матерії, внаслідок чого тіло (назвемо його тепер так) нарощує масу і одночасно з цим збільшується в об`ємі. Власне кажучи, така й була перша стадія формування нашої планети.

Надалі в центрі цього ущільнення виникає газоподібне середовище, яка в міру наростання енергії і тиску, зазнає певні зміни, стаючи спочатку рідкої, а потім і твердої. Початкова стадія утворення будь-якої планети - тверде ядро, яке покрите водною оболонкою і оповите газоподібної сферою. Однак наша Земля давно вже пройшла цю стадію і на даний момент перейшла на значно вищий рівень розвитку. Що чекає Землю в подальшому? Відповідно до цієї теорії, на будь-якій планеті в кінці кінців починає переважати внутрішня енергія. Це виражається в тому, що вона позбавляється спочатку газової, а потім і водної оболонки, перетворюючись в повністю тверде тіло. Потім від цього тіла починають спочатку відділятися частини твердої речовини планети на малих швидкостях, а потім з розкладаються твердих елементів відлітати все більшу кількість енергетичних згустків на все більших швидкостях. Так планета переходить в стан червоного гіганта, а потім вже зірки або сонця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!