» » » Чому в році 12 місяців?

Чому в році 12 місяців?

Чому в році 12 місяців?

Чому 12 місяців в році: раніше одні народи орієнтувалися по врожаям, інші за сонцем, треті по місяцю, четверті по воді в річках. Зараз на всій планеті діє єдиний календарний відлік.

  • За однією версією число 12 виникло через місячних циклів, саме стільки разів за рік змінюється місяць - 12 циклів від одного молодика до іншого, так час обчислювалася наприклад в східних країнах.
  • За іншою версією число 12 з`явилося з астрології, астрологи ділять небо на 12 секторів, сонце знаходиться в кожному з них по 12 місяців в році, відповідно. Той сектор, в якому знаходиться сонце в цьому місяці є астрологічним знаком, людини народженої в цей період.
  • Третя версія також заснована на сонці, але в ній брали участь і люди. Цезар, проконсультувавшись з астрологами призначив календар, в якому було 365 днів і 12 місяців. Він був призначений для господарських цілей.
  • Четверта версія говорить про те, що число 12 було самим головних у древніх греків, на нього ділили кола, годинник, міри ваги, день, ніч і рік.

Сучасний календар, в якому рік ділиться на 12 місяців є логічним і зручним. Він заснований на зміні сезонів, яка викликана проходженням землі по сонячній орбіті, і дозволяє нам орієнтуватися, робити прогнози погоди і планувати свою діяльність.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!