» » » Що таке амністія?

Що таке амністія?

Що таке амністія?

Дуже часто в повсякденному житті нам доводиться стикатися з будь-якими юридичними поняттями. І не завжди їх зміст зрозумілий. Сьогодні ми розберемо, що таке амністія?

визначення амністії

Амністія - це міра, яка застосовується за рішенням державної влади до осіб, які вчинили злочин. Суть полягає в тому, що злочинець частково або повністю звільняється від покарання, або слід заміна на більш м`яке покарання, або припинення кримінальної відповідальності. А чим амністія відрізняється від помилування? Це теж дуже просто. Помилування поширюється лише на одного злочинця, а ось амністія поширюється на цілі категорії злочинців. І ці категорії визначаються родовими ознаками, наприклад: жінки або неповнолітні, або засуджені до невеликих термінів покарання.

Амністію проводять з міркувань гуманізму, але амністія несе на собі і практичну задачу, наприклад, щоб зменшити чисельність населення в місцях позбавлення волі, або з політичної точки зору - є способом досягнення політичних цілей, наприклад, припинення військового конфлікту. У багатьох країнах оголошення амністії приурочено до ювілеїв або святкових дат.

Порядок оголошення амністії закріплений не тільки Кримінальним кодексом, але так само і Конституцією РФ. Однак ставлення до амністії у суспільства в цілому насторожене. Так само багато вчених і політики негативно ставляться до неї.

А, дачна амністія - що це таке? Дачна амністія це умовна назва закону Російської Федерації, від 30 червня 2006 року який вніс зміни до деяких законодавчих актів з питань оформлення на окремі об`єкти нерухомого майна, який вступив в силу першого вересня. Цей закон встановив спрощені правила приватизації земельних ділянок які перебувають в користуванні у громадян, і продовжив терміни безкоштовної приватизації муніципального житла.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!