» » » Що таке колонія?

Що таке колонія?

Що таке колонія?

У російській мові є слова, які мають різні визначення. Наприклад, що таке колонія? Слово колонія має кілька значень, які об`єднує поняття «угрупування, сукупність».

Що таке колонія по тлумачному словнику Даля

  1. Сукупність людей - вихідців з іншої країни, які проживають на певній території. Наприклад, на початку XVII століття в Північній Америці, Новій Зеландії, Африканському і Австралійському континентах з`явилися перші англійські переселенські колонії. Їх політика була спрямована на розвиток економічної та політичної незалежності. І в кінці XIX століття найбільша колонія Канада першою домоглася самоврядування в рамках імперії.
  2. Насильно захоплена країна, яка позбавлена державної самостійності (політичної та економічної влади) і експлуатується державою - метрополією. Прикладом такої країни є Австралія.
  3. Виправно-трудове установа, яке забезпечує відбування засудженими покарання за вироком суду і виконує завдання народно-господарського значення. До виправно-трудовим колоніям належать колонії суворого, посиленого, загального і особливого режиму, колонії поселення.
  4. Група колоніальних мікроорганізмів - скупчення одноклітинних організмів одного виду в сприятливій для існування середовищі. Наприклад, коралові поліпи, водорості і губки, мшанки, кишковопорожнинні поліпи.
  5. Зосередження представників одного біологічного виду. Наприклад, гніздові колонії птахів (граків, ластівок, пінгвінів). У печерах Морровінда мешкають колонії унікальних тварин - Кваме.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!