» » » Що таке автоматизація?

Що таке автоматизація?

Що таке автоматизація?

У процесі розвитку продуктивних сил, від яких безпосередньо залежить рівень життя людини, велику роль відіграє автоматизація. Що таке автоматизація? Це застосування саморегулюючих технічних засобів і математичних методів з метою підвищення ефективності виробництва, поліпшення якості продукції, полегшення праці людини.

У більшості випадків автоматизація має на увазі комплекс методів для отримання певного результату, який називається автоматизована система.

Трохи з історії автоматизації

Слово «автомат» має грецьке коріння і означає «автоматичний». Ще в Стародавній Греції існували пристрої, які виконували певні дії без участі людини. Наприклад, в храмі автоматично відкривалися двері при розведенні жертовного вогню, демонструючи «божественну силу». У середні століття майстри створювали різні механічні іграшки, що прикрашають будинки знаті.



Докорінна зміна технічні засоби зазнали в середині ХХ століття в епоху науково-технічної революції. Автоматизація знайшла застосування у всіх галузях виробництва і в побуті.

застосування автоматизації

На підставі алгоритмів, підготовлених людиною, створюються автоматизовані системи для різних напрямків діяльності:

  • автоматизація торгівлі - використання сучасного обладнання та програмного забезпечення для обліку товару, поліпшення якості обслуговування і ефективності використання трудових ресурсів;
  • автоматизація виробництва - впровадження приладів і пристроїв, що виконують функції людини, для підвищення продуктивності праці і якості продукції;
  • автоматизація програмування - часткове або повне відсторонення людини від написання програмних кодів;
  • автоматизація технологічних процесів - кошти, призначені для управління технологічним процесом без участі людини.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!