» » » Що таке imax?

Що таке imax?

Що таке imax?

Сьогодні бізнес-індустрія кіно розвивається стрімкими темпами. Глядача, наприклад, вже не здивуєш стандартним 2d форматом показу, все частіше сеанси в кіно пропонуються в 3d форматі зі спеціальними окулярами, які забезпечують під час перегляду відчуття об`ємності і реалістичності того, що відбувається. Однак, найголовніше, за рахунок чого перегляд фільму перетворюється в чарівне видовище - це ряд технологій, в основі яких лежить система Аймакс. У даній статті ми докладно опишемо, що таке imax.

Cистема IMAX

Аймакс (англ. Imax) з англійської перекладається буквально як "максимальне зображення". IMAX - система широкого формату кіно, на базі якої створено ряд технологій кінопоказу і пристрій великої мережі кінотеатрів по всьому світу.

Формат системи був розроблений на початку 70-х однойменної канадською корпорацією. Основною перевагою технології Аймакс є використання перфорованої кіноплівки шириною 70мм з поздовжнім розташуванням кінокадрів. Велика площа зображення таким чином володіє найбільшою ємністю інформації кадру, що дозволяє будувати екрани в кінотеатрах розмірами в багато разів перевищують інші кінематографічні системи.

На відміну від інших кінотеатрів, в кінотеатрах забезпечених системою технології IMAX, ширина екрану перевершує довжину залу для глядачів. Завдяки чому розміри зображуваної картинки на екрані перевищують поле зору глядача, де б він не сидів у залі. Завдяки системі Аймакс під час перегляду фільму кордону зображуваного стають фактично малопомітні, що забезпечує глядачеві максимальний ефект занурення, найбільш відчутний при перегляді 3D фільмів.

IMAX 3D



Існує кілька різновидів технології показу Аймакс, наприклад, IMAX DOME, IMAX HD, IMAX 3D і т. Д. Ми поговоримо докладніше про останню і дізнаємося, imax 3d: що це за формат.

По суті, будь-яке зображення в форматі 3d досягається шляхом використання здвоєного кінознімального апарату. Для показу фільмів 3d в кінотеатрах IMAX застосовують дві технології:

  1. Необхідна одночасна робота двох однакових кінопроекторів. При такій технології застосовується поляризаційний (на основі поперечних хвиль випромінювання) метод отримання стереозображення. На об`єктивах кінопроекторів встановлюються фільтри, завдяки яким зображення для лівого і правого ока локалізується у взаємно перпендикулярних площинах.
  2. Друга технологія розрахована на використання проекції зображення з подвоєною частотою - 48 кадрів в секунду.

По даній темі вам також буде корисна стаття Що таке 2d.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!