» » » Що таке електронна карта?

Що таке електронна карта?

Що таке електронна карта?

З початку 2013 року будь-який російський громадянин має право отримати універсальну електронну карту. Для цього йому потрібно подати заяву. Організацією видачі та виготовлення УЕК займаються уповноважені федеральні органи виконавчої влади. Але для початку давайте розберемося, що таке універсальна електронна карта.

Що собою являє УЕК

Електронна карта - це звичайна пластикова карта, яка має магнітну смугу і мікропроцесорний чіп. На ній нанесені візуальні відомості:

  • прізвище, ім`я, по батькові користувача;
  • фотографія користувача;
  • номер самої універсальної електронної карти;
  • термін дії карти;
  • контактні дані уповноваженої організації;
  • СНІЛС, страховий номер індивідуального особового рахунку, який має особа, застрахована в системі обов`язкового пенсійного страхування РФ.

можливості УЕК

Багато громадян Росії задають питання, що таке електронна карта універсального користування і для чого вона потрібна. УЕК буде помічником свого власника в отриманні ним державних і муніципальних послуг в електронному вигляді, не буде потрібно звернення до відомства. Ця карта замінить соціальні карти, які видавалися до цього і випускалися в регіонах. УЕК об`єднає в собі різні документи, це і поліс обов`язкового пенсійного та медичного страхування, і проїзні документи для транспорту, і інше.

Електронна карта може мати різні електронні додатки, регіональні, федеральні, муніципальні. Завдяки цьому її власник має можливість отримання державних і муніципальних послуг у сфері соціального забезпечення, освіти та охорони здоров`я в електронному вигляді.

Карта має електронне банківське додаток. Це дає можливість розраховуватися в магазинах за покупки в безготівковій формі. Також з її допомогою можна оплатити різні послуги (податки і штрафи, платежі ЖКГ, проїзд в транспорті). Вона дозволяє проводити фінансові операції з використанням банкоматів, пенсії і соціальну допомогу також можуть перераховуватися на універсальну електронну карту. Власник карти вибирає будь-який банк зі списку банків, учасників цієї програми, за своїм бажанням.



Всі карти використовують російську платіжну систему ПРО. У карті передбачається можливість підключення її до системи комерційних постачальників послуг. Це дозволяє використовувати карту як паливну карту або як пропуск на те, чи інше підприємство.

УЕК підтримує всі відомі на сьогоднішній день способи захисту інформації (криптографічні, програмні, апаратні). Це виключає можливості для підробки карти і її незаконного використання іншими особами.

Карта дійсна на всій території РФ, незалежно від регіону, в якому проживає її власник.

Тепер ви знаєте, що це таке і для чого потрібна універсальна електронна карта (УЕК).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!