» » » Що означає фен-шуй?

Що означає фен-шуй?

Що означає фен-шуй?

Про фен-шуй зараз говорять багато, про нього пишуть книги, знімають передачі і навіть проводять семінари, на яких розповідають про те, що означає фен-шуй. Фен-шуй - дуже модне і затребуване вчення, що знаходить все більше число послідовників.

Нижче описано значення і основні принципи фен-шуй.

Що таке фен-шуй: значення

Слово "фен-шуй" утворено двома китайськими ієрогліфами "вітер" і "вода". Це старокитайської вчення про гармонійний існування людей в оточуючому просторі. Все навколо, відповідно до теорії фен-шуй, пронизане потоками енергії, яка впливає на життя, благополуччя, щастя людей. Ця енергія називається "ци", що означає "дихання", "життя".

Сенс цього вчення можна виразити короткою фразою "жити в гармонії зі світом і своїм серцем". Людина живе дійсно щасливо тільки тоді, коли слід законам розподілу і прояви енергії "ци", які однакові скрізь і завжди.

Енергія діє на вчинки, думки людини, його настрій і здоров`я, тим самим змінюючи життя всіх людей. Якщо навчитися грамотно використовувати знання про основних законах фен-шуй, можна знизити негативні прояви енергії "ци" і посилити позитивні моменти. Можна переміщатися в потоці цієї енергії в повній гармонії з собою і з навколишнім світом.

Фен-шуй в повсякденному житті

Яке ж практичне значення має фен-шуй в житті сучасної людини? Якщо узагальнити теоретичні знання про фен-шуй, то можна сказати, що в повсякденності він зводиться до гармонійного зміни навколишнього простору, а також визначення моменту часу, ідеального для будь-якого вчинку.



Всі важливі події в житті можна вибудовувати таким чином, щоб дія позитивних енергій було максимальним. Це час весілля, народження дитини, значущі поїздки і навіть просто серйозні розмови.

Що стосується навколишнього простору, то згідно фен-шуй, величезне значення має навіть така, здавалося б, дрібниця, як місце розташування ліжка або робочого столу.

Основні принципи фен-шуй

Навіть якщо вам не хочеться поглиблено вивчати фен-шуй, дотримання основ цього вчення допоможе вам гармонізувати навколишній простір.

  • Складно привести своє життя в порядок, якщо в безладді ваш будинок. Тому так важлива чистота вашого житла.
  • Будинок слід періодично очищати від негативної енергії за допомогою провітрювання, пахощів або полум`я свічки.
  • Слід залишати в центрі кімнат вільний простір, уникати зайвих ширм і перегородок - вони заважають циркулювати енергії.
  • Величезне значення має розташування меблів по сторонах світу.
  • Важливо стежити, щоб в квартирі були представлені прояви всіх чотирьох стихій - вогню, води, землі і повітря.
  • Особливу увагу приділити гострим кутах в меблів та інтер`єрі - якщо стріла такого кута направлена на місце, де людина проводить багато часу, можуть виникнути складності. Взагалі? фен-шуй вважає за краще плавні лінії.

Фен-шуй - це комплексна система знань про енергію і просторі, сплав філософії, науки, мистецтва. Звичайно, написати про всі його особливості і законах в одній статті неможливо. Тому досить зрозуміти, що дотримання нескладних правил в оформленні інтер`єру і збереження позитивного відкритого настрою в житті - ось перші кроки до управління енергією ци.

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!