» » » Хто такі феміністки?

Хто такі феміністки?

Хто такі феміністки?

У людей існує звичка об`єднуватися в групи, спільноти або субкультури. Це звичка, що йде корінням в первісне суспільство. Колективно нам простіше відстоювати свої погляди, ділитися інтересами, знаходити друзів зі схожими смаками. Яких тільки не буває спільнот - від музичних до політичних ... Сьогодні ми докладно зупинимося на такому русі, як фемінізм і дізнаємося, хто такі феміністки.

Фемінізм (лат. Femina - жінка) - громадський рух, мета якого - надання жінкам усіх наявних цивільних прав нарівні з чоловіками, а також прагнення до рівноправності в суспільстві чоловіків і жінок і боротьба з дискримінацією жінок.

Історія руху йде корінням в далеке XVIII століття, але найбільш активний розвиток воно отримало в XX столітті, коли спочатку жінки-феміністки відстоювали своє право голосу, а потім боролися за рівність соціальних та юридичних прав.



Жінки-феміністки не згодні з іміджем чоловіка в суспільстві. Він вважається сильніше, розумніше, більш амбіційними, традиційно отримує більшу заробітну плату і займає керівні пости, робить великий внесок у культуру і найважливіші винаходи. Феміністки ж за те, щоб з жінками вважалися також, як з чоловіками, давали демонструвати свої здібності і самореалізовуватися. Саме такі жінки не дозволяють чоловікам платити за них в ресторані, притримувати двері і пропускати їх уперед, адже все це демонструє слабкість жінки, чого вони допустити не можуть. Саме вони прагнуть побудувати кар`єру, часто на шкоду дітям і родині, адже це доводить їх здатність працювати і заробляти гроші нарівні з чоловіком.

Приклад феміністського руху - знамениті українські феміністки. Дівчата з руху Femen влаштовують акції протесту в абсолютно різних місцях, роздягаючись при цьому по пояс, не тільки щоб показати своє ставлення до тієї чи іншої події, а й, як здається, щоб заявити, на що здатні на вигляд тендітні дівчата.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!