» » » Що таке індульгенція?

Що таке індульгенція?

Що таке індульгенція?

Можливо, ви коли-небудь чули слово "індульгенція", але не знаєте, що воно означає. Розглянемо, що таке індульгенція і яка історія цього релігійного терміна.

Що значить слово "індульгенція"

Слово "індульгенція" прийшло до нас з римсько-католицької церкви і в перекладі з латині воно означає "терпіти, дозволяти". Індульгенція - це позбавлення католика церквою від покарання за гріхи, в яких він вже покаявся на сповіді. Особливістю індульгенції є те, що будь-який віруючий може отримати її не тільки за себе, але і за померлу людину.

Індульгенція широко використовувалася в середні століття, а саме з 6 по 10 століття нашої ери. Підставою для неї було виконання віруючим якоїсь дії, наприклад, здійснення паломництва до святих місць або просто сплата грошового внеску на користь церкви. Саме це призводило до частих зловживань індульгенціями з боку церковних служителів. У зв`язку з цим в 1567 році папа Римський Пій V заборонив будь-які індульгенції за грошові внески. Сьогодні індульгенція надається відповідно до документа "Керівництво по індульгенцію", який був випущений в 1968 році.

У сучасному житті слово "індульгенція" не використовується ніде, окрім свого прямого призначення, тобто почути його ви зможете, швидше за все, тільки в католицькій церкві або на релігійному заході.

Якщо ви хочете дізнатися більше нових слів і термінів, читайте нашу категорію визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!