» » » Що таке мистраль?

Що таке мистраль?

Що таке мистраль?

Все частіше останнім часом в новинах ми чуємо французьке слово "Містраль", але не завжди розуміємо, що воно означає. Тому далі розглянемо докладніше, що таке мистраль.

Що значить слово "Містраль"

Містраль - французьке слово. У первісному своєму значенні - це холодний північно-західний вітер, який дме на середземноморський берег Франції навесні з Севенн. Цей вітер щорічно ускладнює життя працівникам сільського господарства Провансу, а в особливості долини Рони. Досить часто пориви Містраля такі сильні, що висмикують дерева з корінням. Утворюється мистраль на стику атлантичного і північноморської циклонів.

Крім того, Містралем називають французький переносний зенітно-ракетний комплекс з інфрачервоною пасивною головкою самонаведення. Основна мета цього комплексу: знищення низколетящих вертольотів і літаків противника. Вперше Містраль був прийнятий на озброєння армією Франції в 1987 році. На даний момент Містраль поставляють на озброєння в 25 країн світу.

Останнім часом в новинах кажуть про універсальний десантному кораблі-вертольотоносці «Містраль». Саме будівництво цих кораблів для російської армії ведеться в даний час у Франції. Головною особливістю "Містраля" є його здатність виконувати відразу 4 військові завдання:

  • десант на сушу моторизованих частин;
  • прийом і обслуговування бойових вертольотів;
  • бути військовим госпіталем;
  • бути центром командування.

Якщо хочете дізнатися більше значень нових слів, читайте нашу категорію визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!