» » » Що таке магніт?

Що таке магніт?

Що таке магніт?

Магніт - це предмет, який має власне магнітне поле. Магніти здатні притягувати своїм полем залізо і деякі інші метали. У цій статті докладніше розповімо, що таке магніт.

камінь Магнуса

Якщо вірити легенді, перший магніт був знайдений пастухом на ім`я Магнус, який одного разу виявив, що до залізного наконечника його пастушої палиці "прилипає" якийсь камінь. Від імені пастуха магніт і отримав назву.

давня Магнісія

Однак, є й інша теорія. У давнину в Малій Азії існував регіон, який називався Магнісія. У цьому регіоні були виявлені великі поклади магнетиту (магнітного залізняку) - мінералу чорного кольору, що володіє магнітними властивостями. Мінерал отримав назву району, в якому був виявлений. Дана теорія, звичайно, кілька більш правдоподібна, ніж історія про пастуха.

Магніт або магнетизм

Магнітами називають матеріали, які мають магнітне поле незалежно від умов, в яких вони знаходяться. Магнетизмом ж називають властивість деяких матеріалів перетворюватися в магніти під впливом магнітного поля. Існують різні типи магнетизму (парамагнетизм, феромагнетизм, диамагнетизм, суперпарамагнетизм і т. Д.), Проте, будь-який з матеріалів володіє хоча б одним.

застосування магніту

Особливі властивості магнітів зумовили їх застосування в безлічі областей - магнітні носії інформації, кредитні карти, телевізори, монітори, плазмові панелі, мікрофони, генератори, компаси та ін., В основі функціонування цих та багатьох інших речей лежать магнітні матеріали.

Читайте також інші цікаві статті на нашому сайті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!