» » » Як зробити шлакоблок?

Як зробити шлакоблок?

Як зробити шлакоблок?

Перед тим, як зробити шлакоблок, потрібно мати форми для його заливки. Тут виникає питання, як зробити форму для шлакоблоку? Це теж не проблема, потрібно добре подумати.

Як зробити форму для шлакоблоку

Форму простіше виготовити, використовуючи метал, товщиною 3 - 4 мм і зварювання. Якщо простіше працювати з деревом, зробіть конструкцію з дощок, в формі ящика. У такій формі можна зробити кілька відділень для виробництва 3-4 шлакоблоків. 

Розміри шлакоблоку можуть бути найрізноманітніші, досить поширені розміри: 200 х 200 х 400 мм або 390 х 190 х 188 мм, є й інші. Виберіть той розмір, що вас влаштує. Від вибору розміру шлакоблоку залежить товщина стін майбутнього будинку і його міцність. Якщо визначитеся з розмірами, можна задуматися і про склад розчину, пропорції компонентів для лиття шлакоблоку.

 В якості сполучного елемента завжди використовується цемент М- 500, в кількості однієї частини на п`ять частин шлаку і три частини піску. Перед тим, як зробити шлакоблок своїми руками, визначте який шлак використовувати.

вибір шлаку

Є два види шлаку: великий шлак і невеликий. Великий шлак забезпечує легкість і дає хорошу теплоізоляцію шлакоблоку, але має недостатню щільність і міцність. Дрібний шлак, який дає шлакоблоку міцність, але має невисокі теплоізоляційні властивості. Зазвичай, для здешевлення шлакоблоку беруть шлак від вугілля вугільних кочегаром, тому як керамзит - дорогий. Для приміщень постійного проживання шлакоблоки треба штукатурити, або обкладати цеглою.

Інструкція



 Щоб знизити вагу кожного шлакоблоку доцільно зробити в ньому порожнечі. Для цього можна взяти пляшки з-під шампанського або інші. Перед заливанням цементного розчину форму злегка змащують соляркою.

Форму заповнюють на третину і викладають пляшки, а після заливаємо її повністю. Пляшки потрібно вийняти через час, поки розчин остаточно схопиться. Ви зможете отримати шлакоблок дерев`яної формі з непрямим отворів.

У металевій формі пляшки можна замінити відрізками труб, заглушені з однієї сторони. Приварите їх щільно в конструкцію.

Завдяки цій технології виготовлення шлакоблоків, ви отримаєте гладку зовнішню поверхню і відсутність наскрізних порожнеч у виробі. Для отримання ще більш гладкі стінок шлакоблоку, додайте у воду невелику кількість засобу для миття посуду. Від обраного складу суміші кількість може змінюється, але в процесі роботи підберете відповідний склад, відлив кілька пробних блоків.

Через час, як маса в формі підсохне і схопиться, акуратно витягніть шлакоблоки, але не складайте - дайте їм 2 3 дні на просушку. Тепер Ви знаєте, як можна самостійно зробити шлакоблок. Удачі в будівництві!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!