» » » Що робити, коли сумую?

Що робити, коли сумую?

Що робити, коли сумую?

Відсутність поруч близької людини, коханого, з яким ви розлучилися, може породжувати глибоке почуття самотності. Ви починаєте сумувати за людиною, всі ваші думки займають переживання з цього приводу. Як побороти негативні почуття і почати жити з чистого аркуша, відпустивши минуле і людей з нього?

Як пережити тривалу розлуку з людиною

Ситуація, коли з другою половинкою, іншому, дорогим серцю родичем вас розділяють кілометри, дуже часта. Між вами міста або навіть країни, а почуття тим часом рвуться назовні. Що робити, якщо сильно сумуєш за людині?

Не впадай у відчай! Адже існує маса способів розпрощатися з сумом.

  • Встановіть Skype на комп`ютер і регулярно спілкуйтеся з людиною за допомогою цієї програми. Можна навіть влаштовувати таким чином чаювання, гулянки, вечірки в піжамах.
  • Обмінюйтеся з людиною новинами за допомогою повідомлень, викладайте цікаві фото в соціальні мережі.
  • Намітьте дату наступної зустрічі і закреслюйте в календарі дні - тоді у вас з`явиться відчуття, що ви контролюєте ситуацію, перебуваєте в очікуванні цілком конкретного події.
  • Відпочиньте від переживань - в цьому допоможе робота, хобі, друзі.

Як перестати нудьгувати за колишнім коханим



Іноді навіть після розставання ви можете якийсь час продовжувати любити людину. Відчуваючи гостру нестачу спілкування, нудьгуючи по колишньому, ви буквально не знаєте, що робити, чим зайнятися. А саме захоплення якоюсь справою і зможе відвернути вас від обтяжливої прихильності.

  • Ніщо не допомагає краще забувати екс-коханого (кохану), як нові відносини. А тому сміливо знайомтеся з людьми, фліртуйте, ходите на побачення.
  • Якщо у вас ще немає хобі, то саме час їм обзавестися.
  • Віддайте всі свої сили роботі, тим більше, якщо вона кохана.
  • Подорожуйте. Повірте, яскраві емоції від відвідування нових місць швидко перекриють будь-який негатив. І чим більше ви страждаєте від розставання з колишнім (колишньої), тим більше далеким і захоплюючим повинен бути ваш маршрут. Не забудьте взяти в дорогу найліпших друзів, коханок родичів - вам зараз дуже важливе спілкування з іншими людьми.


Також вельми дієвим буде проаналізувати старі любовні відносини на предмет їх недоліків. Згадайте щось погане, що було, - образи, зрада, біль. Приємно? Ні? Тоді радійте, що розпрощалися з джерелом негативних емоцій!

Як пережити відхід з життя близької людини

Гіркота від втрати коханого, родича, друга - це завжди колосально важко. Але такі емоції здатні зруйнувати ваше життя, перетворивши її в позбавлену радості, фарб, відкриттів безлику чорно-сіру лінію. Адже коли сумуєш, не те що робити що-небудь, дихати не хочеться.

Звичайно, було б дурістю ставити питання в цьому випадку ребром і радити забути близької вам людини. Однак в ваших силах змінити спрямованість думок і знайти сили, мотивацію для того, щоб продовжувати жити далі.

  • Подумайте про те, що пішов з життя чоловік не хотів би бачити вас в такому зневірі. Він бажав би, щоб ви продовжували пізнавати світ і радіти йому, закохуватися, подорожувати, творити, розвиватися. Адже фактично ви тепер - його продовження на землі.
  • Пам`ятайте про те, що у вас тільки одне життя (принаймні, в даному конкретному образі), а тому вона безцінна і її потрібно прожити якомога яскравіше, насиченішим, радісніше, адже іншого шансу не буде.
  • Якщо ви бажаєте, то можете звернутися до релігії. Багатьом віра в те, що після смерті є інше життя, дає відчуття того, що померла людина насправді продовжує бути поруч. Він дивиться з неба, чує думки про себе, розділяє печалі. А це означає, що ви завжди можете подумки поспілкуватися з улюбленим.
  • Якщо вам ніяк не вдається впоратися з руйнівною тугою, то, можливо, є сенс звернутися до кваліфікованого психолога.

Бути може, вам також будуть корисні інші поради зі статті Як не нудьгувати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!