» » » Як знімають жахи?

Як знімають жахи?

Як знімають жахи?

Страшне кіно є одним з найбільш затребуваних суспільством жанрів кінематографу. З кожним роком фільми та сценарії стають все більш реалістичними і крижаний кров. Як знімають фільми жахів, як домагаються режисери подібного ефекту? Для того щоб фільм вийшов першокласним, продюсери використовують відразу декілька способів налякати глядача.

звукові ефекти

Ви звертали увагу, як багато значить для фільму музика і побутові звуки? Для того щоб домогтися ефекту «здригання» потрібно вчасно вставити звуковий ефект. Так, нагнітає обстановку музика і потім гучний акорд виводять з розслабленого стану майже будь-якого глядача. Щоб домогтися бажаного звуку, звукорежисери йдуть на хитрощі. Наприклад, записують звук ламаються сухої гілки - це схоже на ламання кісток. Плямкали звук можна витягти з м`яких соковитих овочів або фруктів. Деякі звуковики домагаються ефекту за допомогою гучного протиканія помідорів або кавунів.

Так як знімають страхи і записують озвучку до них професіонали, не варто дивуватися, що музику, яка здатна викликати трепет і несвідоме занепокоєння, пишуть спеціально для таких фільмів.

візуальні ефекти

Людину розпилюють на частини, жуки або черв`яки обгризають стрімко шкіру, залишаючи кістки, величезна акула відкушує руку ... Перелік подібних картинок можна продовжувати. Все це відбувається лише на екрані, в житті все більш технологічно і надзвичайно дорого. Як роблять жахи в кінопавільйони?

Сьогодні величезну роль грають комп`ютерні технології, в тому числі і в зйомках фільмів жахів. Набагато дешевше і легше намалювати страшну картинку, ніж створювати її за допомогою дорогої бутафорії. Проте, ляльки (маріонетки або механічні) продовжують нести свою службу в кіно. Адже за допомогою відповідного софта їх можна «довести до розуму» згодом.



Дуже часто для того щоб монстр вийшов живим і характерним, створюється костюм, який одягає на себе актор. Наприклад, у фільмі «Хижак», для головного героя, актора Кевіна Холла, було зроблено кілька костюмів. Спочатку художник створив ескіз монстра (так званий концепт-арт), потім з тіла актора зняли копію. І тільки потім був створений костюм, який повинен бути не тільки ефектним, але і досить зручним для виконання трюків.

А ось фільм «Чужий», який завершив чотирисерійну історію про інопланетних чудовиськ, відрізняється від перших трьох частин використанням комп`ютерних технологій. У четвертій частині істота може рухатися і з`являтися в кадрі повністю, не ховаючись за бутафорної меблями або в щільній тіні. Хоча деяким шанувальникам епопеї це нововведення зовсім не сподобалося.

Щоб розповісти, як роблять фільми жахів, варто згадати і про гримі. Грим - це просто панацея, так би мовити основа візуального ефекту будь-якого фільму жахів. Наприклад, Фредді Крюгер, який приходив до жертв уві сні, створювався за допомогою особливого гриму і латексних наклейок на обличчя. Так як «Кошмар на вулиці В`язів» - малобюджетне кіно, і зйомки зайняли всього місяць, акторові Роберту Інгладу (зіграв Фреді), цей грим накладався раз в день. Роберту доводилося з цим «обпаленим» особою обідати і відпочивати між зйомками сцен.

Дивно, на що здатні режисери і артисти, щоб змусити глядача боятися. Гарне кіно незалежно від жанру має право на життя. Тим більше ужастики, які не дарма заслужили особливу і вірну любов величезної сегмента глядацької аудиторії. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!