» » » Як прикрасити одяг?

Як прикрасити одяг?

Як прикрасити одяг?

Будь-яка дівчина чи жінка хоче виглядати модно, красиво і оригінально, носити такий одяг, який підкреслить її індивідуальність. Але не обов`язково кожен раз витрачати велику кількість грошей на нові покупки, є варіант прикрасити одяг своїми руками, це додасть винятковість зовнішнім виглядом, адже все що зроблено своїми руками є унікальним. У даній статті ми розглянемо, як прикрасити одяг різними способами, використовуючи підручні матеріали і застосовуючи свої таланти і вміння.

Прикраса одягу своїми руками є простором для творчості. Способів прикраси існує величезна безліч від найпростіших до найскладніших. Щоб прикрасити одяг своїми руками необов`язково мати професійні навички швачки або дизайнера, досить мати фантазію і бажання. Нижче наведені основні способи, які використовуються для прикраси одягу:

  • прикраса одягу квітами
  • прикраса одягу бісером
  • прикраса одягу стразами
  • прикраса одягу гачком

Прикраса одягу квітами

Використання в оздобленні одягу квітів відомо ще з далекого минулого. У сучасному світі, у кожної жінки обов`язково в арсеналі є щось подібне, адже прикраса квітами вже увійшло в традицію. Це може бути аксесуар, такий як ободок або гумка для волосся, який додасть образу більше романтичності. А може бути у вигляді брошки, і прикрашати сукню або кофту. Прикраса у вигляді квітки також можна зробити самому. Квіти легко робляться з атласних стрічок, фетру, тканини. Кількість, розмір і вид квітів залежить тільки від смаків. Це може бути безліч дрібних трояндочок, нашитих близько одне до одного. А може бути один великий об`ємний квітка у вигляді півонії по краю декольте плаття. Плоскі квіти з тканини досить непогано виглядають, якщо ними обшити поділ сукні, або, наприклад, жилет. Для любительок рукоділля підійде такий спосіб прикраси одягу як вишивання. За схемою можна вишити дуже красиві мотиви у вигляді квітів. До того ж вишивка виграшно виглядає скрізь: будь то джинси, футболка або плаття.

Прикраса одягу бісером



Продовжуючи тему про рукоділля, хочеться відзначити ще один спосіб - прикраса бісером. Існує безліч видів бісеру, різних кольорів і розмірів, і при наявності схеми, або хоча б ідеї в голові, можна перетворити свою звичайний одяг, в одяг, аналогів якої не існує. Вишити можна все, що завгодно - квіти, символи, візерунки, тварин. Нашити можна не тільки бісер, а й паєтки, з яких з легкістю можна зробити якусь напис. Такий спосіб прикраси дуже красиво виглядає на будь-якому одязі.

Прикраса одягу стразами

Щоб створити прикраса стразами знадобляться ватяні палички, пінцет, термоплівка для страз, праска і стрази. Для ескізу можна використовувати як готову картинку, так і намальовану самостійно. Картинка-ескіз кріпиться до столу за допомогою скотча, зверху лягає термоклеевая плівка Ватною паличкою або пінцетом, змоченою у воді чіпляються кристали за їх «дно» і переміщаються на малюнок вгору клейовим дном. Уклавши всі кристали, можна приступати до прикраси тканини стразами. Для цього заготовку для аплікації треба докласти до того місця, де вона повинна буде розташовуватися. Стрази повинні клейовим дном стосуватися тканини, а зверху бути покриті термоплівкою. Пройтися праскою по аплікації поверх термоплівки, притискаючи кожну ділянку від 5 до 30 секунд. Після видалення термоплівки, все стрази залишаться на місцях.

Прикраса одягу гачком



Для любителів в`язання простором для фантазії стане прикраса гачком. Умільці можуть елементарно обв`язати по краях кофту, і вона придбає зовсім інший вигляд. Втім, обв`язати можна все що завгодно, аж до взуття. На пальто і шапках відмінно виглядатимуть в`язані квіти. Внести в свій гардероб модні тенденції можна скориставшись технікою саморобного красивого мережива, виконаного гачком, який може бути використаний в декорі одягу або аксесуарів. Також гачок можна з успіхом використовувати, прикриваючи якісь недоліки одягу. Так, латочку буде не видно, якщо поверх неї буде пришитий яскравий в`язаний мотив.

Як прикрасити одяг своїми руками

Який спосіб прикраси вибрати, вирішує кожен сам. Одному буде досить такого прикраси, як яскравий хустка, зав`язана замість ременя на джинсах, а кому-то захочеться всю кофту розшити різнокольоровими намистинками. Хтось буде вив`язувати візерунок, а хтось просто вдасться до фарбування одягу. Тому як прикрасити одяг своїми руками кожен вибирає свій смак та навичкам.

  • Деякі способи прикраси одягу досить прості. Наприклад, щоб прикрасити звичайну футболку досить скористатися ножицями, зробивши оригінальну бахрому, або, припустимо, сітку на спині.
  • Також до простих способів прикраси можна віднести прикраса шпильками.
  • Наприклад, джинсовий жакет придбає зовсім інший вигляд, якщо на спині наколоти багато шпильок і зробити їх у вигляді крил.
  • Якщо вдома є намистини, то їх можна нашити на джемпер по краю горловини або бере, можна спробувати вишити ними якийсь візерунок. Для цієї мети підійдуть також гудзики різного розміру.
  • Нудна майка відразу "оживе", коли на неї будуть нашиті різнокольорові стрічки, або маленькі бантики в хаотичному порядку, виконані знову ж зі стрічок.
  • Існує ще один оригінальний спосіб прикраси футболки. На внутрішню сторону пришивається шматок матеріалу контрастного кольору, наприклад у вигляді серця. Далі одяг ножицями ріжеться по цьому контуру у вигляді смуг. Які можна додатково пристрочити на швейній машині. Виходить дуже красиво і оригінально.
  • Зрештою, одяг можна просто пофарбувати, або намалювати на ній щось спеціальною фарбою.

Прикраса дитячого одягу

Прикрасити можна не тільки свій одяг, але і одяг своєї дитини. Прикраса дитячого одягу - це завжди цікаво і робиться з усім душевним теплом.

  • Для прикраси дитячого одягу можна використовувати всі перераховані вище способи.
  • На дитячому одязі дуже мило виглядають аплікації, виконані з тканини, в`язані квіти, вишивка, всілякі бантики, намистинки та інше.
  • Дитяче пальтечко можна урізноманітнити вишивкою, дитячі рукавички - милими в`язаними мордочками звірів, на дитячу кофточку пришити намистинки, а платтячко прикрасити оригінальною брошкою.

У цій статті ми розглянули основні способи прикраси одягу. Але насправді тут описана лише мала частина того, як прикрасити одяг своїми руками. Адже для творчості і натхнення меж немає.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!