» » » » Як позбутися від стресу?

Як позбутися від стресу?

Як позбутися від стресу?

У нашому житті трапляється безліч різних подій, як приємних, так і не дуже. Прикрі випадки, якщо вони зливаються в одну «чорну смугу», можуть викликати у людини глибоку депресію і сильний стрес. Від такого стану не застрахований ніхто, як психологічно сильні особистості, так і емоційно нестійкі люди. Перебуваючи в депресії, людина приносить незручності і труднощі не тільки собі, а й оточуючим.

Як позбутися від стресу швидко і безболісно

  • Перш за все, при стресі вітається здоровий сон, правильний розпорядок дня і помірні фізичні навантаження. Кожен день варто проводити на свіжому повітрі не менше однієї години. Вітаються вечірні прогулянки перед сном. Секс також вважається відмінним засобом в даній ситуації, так як знімає величезне фізичне і психологічне напруження. Для заспокоєння рекомендують користуватися в кімнаті ароматичними маслами.
  • Здорова їжа є одним з пріоритетів, які виділяються при нормалізації стану людини, як фізичного, так і психологічного. Варто включити в раціон багато зелені і фруктів.
  • Домашні тварини можуть стати прекрасними «антидепресантами». Навіть відомі фахівці радять тримати вдома кішку, собаку або іншого вихованця, так як доведено, що ці істоти викликають позитивні емоції і сприяють сприятливій обстановці в будинку.
  • Як варіант позбавлення від стресу, можна розглядати придбання хобі. У вільний час з користю допомагає надовго відвернути людину від важких думок, зосередивши його увагу тільки на улюбленій справі. Як такого заняття прекрасно підійде в`язання, шиття, вишивання, кулінарія та ін. Такі активні види дозвілля, як йога, фітнес, гімнастика, аеробіка допоможуть відновити не тільки психологічні, а й фізичні кондиції.
  • Масаж допоможе отримати повне розслаблення м`язів, а згодом і заспокоєння.
  • У разі сильних стресів рекомендується вживати різні відвари з лікарських трав, глоду, шипшини, звіробою. Вони нешкідливі для організму, не викликають побічних ефектів.
  • Поширений також варіант трав`яних ванн, коли людина розслабляється, перебуваючи деякий час в настої з трав.
  • Що стосується чисто психологічних аспектів, радиться забути про поганих думках і налаштуватися на позитивний лад. Адже як стверджують психологи, смутні роздуми притягують неприємності і тягнуть психологічні розлади.
  • З метою отримати заряд позитивної енергії найкраще звернутися в творчість. Зокрема, легка класична музика, романтичні фільми, яскрава живопис покращують настрій і заспокоюють.
  • Як альтернатива, пропонується спілкування з відкритими щирими людьми, які здатні розвеселити. Діти, особливо маленькі, в цьому випадку стануть кращими співрозмовниками.
  • Крім того, рекомендується постійно радувати себе і близьких з різних приводів, навіть по найменшим, оскільки це може дати заряд позитиву на весь день.

  • Не варто засиджуватися перед комп`ютером і телевізором. Але не тільки тому, що випромінювання від кольорових дисплеїв спричиняє погіршення зору. Інтернет і новини, в яких завжди вистачає негативу, можуть погіршити безрадісну ситуацію.
  • Не варто «спалахувати» по дрібницях. Це стосується ситуацій в громадському транспорті, на роботі, коли метушня і дрібні неприємності повторюються кожен день. У такі моменти потрібно собі нагадувати про те, що такі несуттєві речі не повинні відбирати у вас такі дорогоцінні нервові клітини.


Скориставшись усіма цими правилами, встановивши контроль над собою, людина може допомогти і оточуючим розібратися в тому, як позбутися від стресу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!