Як стати найкращим?

Як стати найкращим?

Добитися великих успіхів на роботі або в своєму особистому справі може кожен, вважає канадський соціолог Малькольм Гладуелл. Природжених лідерів і успішних бізнесменів не буває. Просто одні старанно працюють над собою 24 години на добу, а інші воліють плисти за течією, всіляко захищаючи себе від будь-яких зусиль. Як стати краще Вибрати одне вузьке спрямування і практикуватися в ньому щодня по десять Чесова, підходячи до вивчення поставленого питання з різних сторін.

Фішер, наприклад, став кращим шахістом світу тільки тому, що методично відпрацьовував техніку гри, вивчаючи накопичений досвід попередніх поколінь. А скільки таких прикладів? Звичайно, не всі можуть бути геніальними людьми, але добитися рівня «вище середнього» під силу кожному. Для цього необхідно запастися терпінням і спробувати скористатися наступними порадами.

П`ять порад про те, як стати кращим

  1. Постійно збираєте досвід. Вибравши тему для себе, не шкодуйте часу на вивчення високих досягнень попередників, звертайте увагу на те, що допомогло їм самореалізуватися і не соромтеся пройти по вибудуваної ними схемою. Не нарікайте на складності, а спробуйте навчитися вирішувати виникаючі проблеми. Почніть з малого і дійте, йдіть постійно вперед, не зупиняючись, чи не тупцюючи на одному місці.
  2. Використовуйте самоаналіз, не лінуйтеся, щодня розкладайте прожитий день по поличках і думайте про те, що можна було зробити краще і як це реалізовувати потім, обходячи допущені помилки.
  3. Як стати найкращим? Шукайте наставників, чіпляйтеся за того, хто міг би вас постійно підштовхувати і направляти в потрібне русло. Повірте, поруч завжди є люди, яким подобається простягати руку допомоги спрямованим молодим і амбітним. Роблять вони це не безкорисливо, потім ви дасте їм погрітися в променях своєї слави. Але це буде пізніше, коли ви зможете втілити в життя свою мрію.
  4. Не бійтеся спілкування. Комунікабельність відкриває багато дверей наверх. Заводите цікаві знайомства не тільки з корисними людьми, але з такими ж як і ви. Повірте, з кожної такої зустрічі можна черпати щось цікаве для себе.
  5. Не бійтеся провалів. Саме вони вчать тому, як стати найкращим. Навряд чи автомобіліст знову перевищить швидкість на тій же ділянці, де він одного разу потрапив у страшну аварію. Він постарається його об`їхати, або «пройти пішки». Ось так і ви повинні вести себе в житті.


Запам`ятайте! Найприбутковіші ідеї народжуються на стику двох різних напрямків, їх реалізація підвладна лише тим, хто постійно знаходиться в русі вперед.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!