Як народити двійню?

Як народити двійню?

"Пол не важливий, головне, щоб здоровим народився" - скаже вам будь-яка людина, який готується стати батьком. Однак багато в глибині душі все-таки загадують первістка синочка чи "лапочку-дочку". Деякі навіть вдаються до спеціальних методиках, які нібито допомагають "загадати" стать дитини. Ми ж підемо далі і розповімо про те, яким рекомендацій варто дотримуватися, щоб зачати двійню.

Природа зачаття двійні

Близнюки зароджуються в організмі двома шляхами - внаслідок поділу яйцеклітини на ранній стадії (в даному випадку близнюки однояйцеві) або при заплідненні відразу двох яйцеклітин (двуяйцевие близнюки). Однояйцеві близнюки зовні дуже схожі один на одного, мають однаковий підлогу і набір генів, двуяйцевие не обов`язково сильно схожі і можуть бути різностатеві.

Варто також відзначити, що для запліднення двох яйцеклітин необхідно не тільки два сперматозоїда, потрібно, щоб дві яйцеклітини були активні, а це трапляється в середньому один раз на 200 менструальних циклів. Як бачите, ймовірність дуже мала, а тому доводиться шукати методи її підвищити.

Як зачати двійню

Головним чинником, що підвищує вірогідність зачаття двійні, з точки зору медицини, є генетична схильність. Якщо в роду у жінки вже були випадки народження близнюків, шанси її вагомо зростають.



Ще одним важливим фактором є вік - чим старше жінка, тим частіше гормональні збої. З віком у жінок підвищується рівень гормону гонадотропіну, який відповідає за дозрівання яйцеклітини, і це призводить до збільшення ймовірності зачаття двійні.

Показанням до народження двійні є екстракорпоральне запліднення. Дана процедура передбачає підсаджування в матку декількох яйцеклітин, а це значить, ймовірність того, що виживе кілька, дуже висока.

Імовірність зачаття двійні також висока у жінки, яка брала оральні контрацептиви. Дані препарати збільшують вироблення фолікулостимулюючого гормону, кількість якого залишається на високому рівні якийсь час після закінчення прийому. Даний гормон часто є причиною дозрівання декількох яйцеклітин відразу.



Причинами зачаття двійні також може стати аномальна будова матки і національність, так, у африканок шансів народити близнят більше, ніж у азіаток. Крім того, велика ймовірність зародження близнюків у жінок з 21-денним циклом.

Спостереження вчених і народні засоби

Вчені з`ясували, що протеїн відіграє роль каталізатора в справі зачаття двійні. Таким чином, раціон жінки, яка хоче народити близнят, повинен бути багатий білками. До продуктів з високим вмістом білків відносяться пісне м`ясо, птиця, риба. Крім того, в меню необхідно включити фрукти, молочні продукти і сири, вони, як обіцяють вчені, теж підвищують вірогідність зачаття двійні.

Особливу увагу вчені звертають на ямсу - солодка картопля. Вони відзначили, що жінки тих народностей, в раціоні яких присутній даний плід, частіше народжують близнят.

Звичайно, народних рецептів зачаття двійні теж предостатньо. Найбільш поширені рекомендації - прийом фолієвої кислоти і частий секс. Крім того, стверджується, що шанси народити двійню вище при зачатті влітку.

Особливості та складності пологів

Жінка, яка бажає народити двійню, повинна розуміти, що виносити і народити двох дітей відразу буде складніше, ніж одну дитину. І хоча сучасна медицина і дозволяє уникнути багатьох проблем, супутніх пологів близнюків, вагітність двійнею часто супроводжується загрозою викидня, малою вагою дітей, гіпоксією і іншими неприємностями. Проте, боятися не варто. Все це ми говоримо не для того, щоб налякати, ви просто повинні усвідомити - двійня - це велика відповідальність. Вам необхідно відповідально підходити до візитів лікаря і всім його рекомендаціям, і тоді, швидше за все, ви зможете народити двійню природним шляхом на правильному терміні.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!