Дієта для чоловіків

Дієта для чоловіків

У сучасному світі все люди прагнуть бути стрункими і красивими, і зараз в цьому питанні чоловіки практично так само активні як і жінки. Але якщо жіночі дієти в основному побудовані на обмеженнях і голодуванні, то дієта для чоловіків має бути іншою.

Чоловічий організм відрізняється від жіночого швидкістю обмінних процесів, він швидше витрачає калорії, і потребує постійної підтримки і балансі поживних речовин. Проте, у досить великої частини чоловіків все ж утворюється зайва вага. Винні в цьому сидячий спосіб життя і споживання зайвої їжі, яка організму не потрібна а часто є калорійною і жирною.

Дієта для чоловіків основні правила

Дієта для чоловіків включає в себе основні правила:

  • Чи не переїдати - часто їсти хочеться вже не шлунком, а головою. Коли в холодильнику лежить щось смачне іноді просто неможливо зупинитися є, або ж багато хто починає жувати щось від нудьги, щоб чимось себе зайняти. Іноді навіть просто усвідомити той факт, що «я ситий і мені більше нічого не потрібно» досить, але можна додатково зайняти себе чимось корисним, або замінити калорійні продукти більш корисними, свіжі овочі замість печива, цукати і горіхи замість солодощів і шоколаду.
  • Зменшити жирність продуктів - замість свинини перевагу віддати курці або кролику, вживати знежирені молочні продукти, а вершкове масло по можливості замінити рослинним. Замість смаженого є варене або на пару. Замість жирного борщу зі свинини, краще з`їсти курячий суп з овочами або вегетаріанський суп. Замість майонезу салати можна заправляти йогуртом або оливковою олією. Зовсім жири з раціону виключати не можна, так як вони є важливим компонентом їжі.
  • Підтримувати рівень білка - чоловічий організм витрачає багато білка при роботі, особливо при роботі м`язів, тому важливо його не обділяє цим ресурсом. Чоловікам навіть сидячи на дієті необхідно їсти м`ясо (курка, кролик, індичка, баранина, телятина), рибу і молочні продукти. Альтернативними джерелами білка можуть стати бобові (квасоля, соя) і гриби.
  • Підтримувати рівень вуглеводів - через прискорений обміну речовин і ряду інших особливостей вуглеводи рідше накопичуються в чоловічому організмі в якості жиру, але це зовсім не означає, що чоловікам можна налягати на борошняне і солодке. Вуглеводи потрібно вживати регулярно але в помірних кількостях і краще їх видозмінювати, щоб вони приносили користь. Наприклад, замість білого хліба краще їсти зерновий, або житній чорний. Картоплю краще вживати запечная в фользі і зварену в мундирі. Макарони краще вибирати з твердих сортів пшениці.
  • Скоротити кількість алкоголю. Алкоголь взагалі є дуже калорійним, особливо це відноситься до алкогольних енергетичних напоїв. Зайві калорії, які не витрачаються на роботу організму прямо відкладаються у вигляді жиру. Особливо небезпечно для бажаючих схуднути пляшкове пиво, воно стимулює апетит, а що містяться в ньому дріжджі погано засвоюються організмом і призводять до зайвої ваги і «пивному животу». В живому непастеризованого пиві містяться корисні культури, які допомагають травному процесу, тому чоловік, що сидить на дієті може дозволити собі 1-2 келиха живого пива в тиждень.

Меню дієти для чоловіків



В цілому для чоловіків підходять санаторні дієти, так як вони забезпечують організм всіма необхідними речовинами але не дозволяють переїдати і не залишають зайвого для накопичення жиру. У загальному вигляді дієта для чоловіків вдає із себе триразове харчування за певними меню:



Сніданок: каша без цукру і фрукт, або бутерброд без масла з нежирними сиром і шинкою (підійде докторська ковбаса), або 2 яйця, апельсин і шматок хліба + несолодкий чай або вода.

Обід: шматок відвареного або запеченого м`яса, риби або курки (близько 100г, іноді більше) + картопля в мундирі, або зелений горошок, або спагетті + свіжі овочі.

Вечеря: шматок риби, м`яса або птиці + квасоля, або картопля, або макарони + шматок хліба + зелень і овочі.

Ви можете і самі скласти своє меню, слідуючи основним правилам, і залишатися стрункими.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!