Як утримати вагу?

Як утримати вагу?

Немає на світі жодної жінки, яка б хоч раз не сиділа на дієті. Це властиво жіночої статі - бути незадоволеним своїм зовнішнім виглядом. Усі дами хочуть стати худими. А коли вони стають худими, вони починають хотіти ... бути ... ще худіший! Але давайте зупинимося в висміюванні жіночого прагнення до худорби, не так вже воно і погано на тлі серйозних соціальних проблем. Але робити це треба з розумом. Якщо жінка, відключивши мозок, починає різко худнути, відмовившись зовсім від життєво важливих продуктів, то вона може запросто підірвати свій імунітет, серйозно пошкодити правильному обміну речовин, повністю збити гормональний фон і роботу ендокринної системи. Такі бездумні заняття закінчуються одним - після дієти вага не просто повертається, але ще і збільшується в порівнянні з початковою. І ось тут виникає абсолютно закономірне питання, як утримати вагу після дієти.

Чому вага повертається

Все дуже просто. Наш організм наділений багатьма системами саморегуляції. Коли ви не даєте йому їжі в повному колишньому обсязі, то він починає обмежувати тіло в русі, в активній життєдіяльності, запускаючи різні механізми. У вас може початися запаморочення (організм не хоче активних рухів, щоб не витрачати зайву енергію), може з`явитися слабкість з тієї ж причини. Перебуваючи в такому стресі, організм злегка перебудовується, але як тільки дієта закінчилася, він тут же потирає радісно долоньки і починає відкладати харчування про запас, раптом завтра ви знову захочете його на дієту посадити? А у нього кілька кілограмів жиру буде як НЗ. Ось це НЗ і стає вашої нової проблемою, і ви думаєте, як утримати свою вагу, як обдурити організм? Способи є, повторюся, але для їх виконання потрібна робота мозку, тобто розумний підхід.

як худнути

Аби не виникало запитань, як утримати вагу після дієти, треба саму дієту побудувати так, щоб організм не сприймав її, як стрес. Починайте потроху себе обмежувати в обсязі харчування, в певних продуктах, поступово приводячи у відповідність ці параметри. Так, на всю дієту тоді може піти не 3 тижні, як це рекламують, а півроку, рік. Але в цьому випадку дієта принесе вам користь і серйозно поправить ваше здоров`я. А це дуже важливо! Отже, запам`ятайте, що лікарі рекомендують худнути по 1,5 кг на місяць і не більше. При різкому схудненні (на 10 і більше кг) в області живота, якщо його ще й не підкріплювати фізичними вправами, може статися опущення внутрішніх органів. Раніше вони лежали на жировій подушці, а після дієти їм нічого не залишається, як впасти вниз, до 15см! А це дуже боляче.

Що є



Хочете, вважайте це дієтою, хочете, здоровим харчуванням, але краще за все почати з перегляду свого раціону. Починайте їсти більше овочів, в тушкованому, вареному вигляді, приготованих на пару, свіжі та ін. Тільки не солоні і не смажені! Виключіть солодощі, випічку, все смажене, солоне, копчене, жирне. І ніякого фаст-фуду. Так, доведеться ходити в магазин і купувати там натуральні продукти. А потім вставати до плити і починати вчитися смачно готувати. Більше їжте фруктів, замість ласощів їжте сухофрукти. Можна їсти без обмеження кисломолочні продукти, потроху вирішуються горіхи і насіннячка. І поменше картоплі і макаронів. Повірте, це зовсім не дієта, так як є можна практично все, тільки щось зменшити, а щось збільшити. Адже заборона на солодощі не означає, що на дні народження ви не можете з`їсти шматочок торта, просто не робіть це щодня по відношенню до всього торта! Або картопля - кладіть його в суп, тільки зменшите обсяг наполовину. Якщо ви почнете поступово переходити на таке харчування, то вам воно сподобається, воно стане вашим стилем життя. І ніякі кілограми, які можуть повернутися, вам не страшні.

більше рухатися



Дуже хороший рада, як утримати вагу, - почати більше рухатися. Розумію, що складно змусити себе після роботи віджиматися, качати прес чи бігати навколо будинку. А це і не треба. Спробуйте пройтися по парку ввечері, краще не бігом, а повільним кроком. Згадайте, як займаються балерини у верстата - головна вимога до їх рухам полягає в дуже повільному їх виконанні. Це робить м`язи сильними і витривалими, зміцнює весь організм, допомагає роботі серця. Тому гуляйте повільно, розглядайте навколишню природу, спілкуйтеся з людьми. А якщо ви ходите на фітнес або в басейн, то щирий вам захват і визнання оточуючих!

Режим харчування

Зрозуміти, як утримати вагу після схуднення, можна, але так складно виконувати обмежують рекомендації. Ось роздільна рекомендація: їжте! Але тільки корисні продукти і обов`язково на сніданок. Примхи, що не можете з ранку нічого проковтнути, не приймаються. Встаньте раніше на 20 хвилин, випийте кухоль води, це змусить шлунок почати працювати. Ідіть в душ, варите каву, остаточно прокинувся організм вже буде просто вимагати смачний сніданок. Правило сніданку - кисломолочні продукти, свіже яйце, вівсянка (сер!), І всього цього потроху, щоб в цілому вага сніданку не перевищував 150 г. Можна все це запити неміцним кавою або чаєм, і вага ваш ніколи не збільшиться, тому що обідати вам не сильно захочеться, а вечерю взагалі може зникнути.

Короткі правила виходу з дієти

Більше пийте, більше 2 л в день, це знижує апетит. Більше їжте риби, м`яса, курки, овочів, і ніяких макаронів! Завжди для перекусу тримайте в сумці банан або яблуко. На вечерю - овочевий салат, смачний кефір. Їжте в останній раз за 4 години до сну. Ніяких міцних спиртних напоїв, тільки сухе вино в розумних кількостях. Їжте поволі, добре пережовувати їжу. Обов`язково допомагайте організму прийомом вітамінів.

Якщо ви дотримуєтеся ці правила, то ви ніколи не наберете зайві кілограми після дієти, навпаки, продовжите худнути і залишитеся дуже красивою!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!