Що робити якщо гази?

Що робити якщо гази?

Надмірне газоутворення викликає чимало проблем, крім сильного здуття живота, у людини можуть виникати напади болю, що мають короткочасний характер. Також такий стан може супроводжуватися печією і нудотою. Тому так важливо знати, що робити, якщо гази виникають регулярно і доставляють дискомфорт.

Причини надлишкового газоутворення

Існує чимало причин, які провокують надмірне газоутворення в животі, найбільш поширеними з них є наступні:

  • Порушення харчування, при якому відбувається надмірне вживання несвіжих продуктів, чорного хліба, яблук, бананів і білокачанної капусти, солодких газованих напоїв, пива.
  • Захворювання шлунково-кишкового тракту. Так, наприклад, гази в животі можуть бути симптом гастриту, коліту, холециститу або панкреатиту. Нерідко здуття живота спостерігається при дисбактеріозі, цирозі печінки і запальних процесах в шлунку.
  • Порушення моторики роботи кишечника. Зазвичай це провокують порожнинні операції, в результаті яких їжа починає повільно просуватися, що провокує зайву газоутворення.

Істинну причину здуття живота допоможе виявити тільки лікар. Тому варто обов`язково записатися до нього на прийом.

Що робити якщо мучать гази

Щоб позбавитися від зайвої газоутворення, слід почати прийом спеціальних препаратів, які містять в собі адсорбенти. Вони поглинають гази і зменшують болючі відчуття. Також можливий прийом лікарських засобів, які містять в собі ферменти. Вони будуть сприяти швидкому розщепленню їжі. Ефективно позбутися від газів допоможуть наступні медичні препарати:

  • панкреатин;
  • панзинорм;
  • мезим;
  • аллохол;
  • симетикон;
  • Пепто-бісмол.


Також можна використовувати інші лікарські засоби, список яких представлений в статті Гази в кишечнику: як позбутися. У ній ви знайдете поради з правильного харчування, яке буде перешкоджати виникненню метеоризму.

Як позбутися від газів народними засобами

Зайве газоутворення допоможуть нейтралізувати народні засоби. Але використовуйте тільки ефективні, серед них:

  1. Візьміть коріння любисток і подрібніть їх. Потім залийте 1 ст. ложку подрібнених коренів залийте 300 мл окропу. Поставте все на вогонь і кип`ятіть протягом 10 хвилин. Потім накрийте кришкою і залиште на 2 години. Процідіть відвар і пийте до їжі по 1 ст. ложці 4 рази на день.
  2. Візьміть подрібнені насіння коріандру в кількості 5 грам і залийте 200 мл окропу. Поставте все на вогонь і кип`ятіть 5-7 хвилин. Остудіть, а потім процідіть відвар. Пити його потрібно по 50 мл вранці та ввечері.
  3. Візьміть по 2 ч. Ложки квіток ромашки, насіння моркви і листя вахти. Заваріть збір 500 мл окропу. Залиште його настоюватися на 1 годину в закритому посуді. Після чого процідіть і пийте по півсклянки перед кожним прийомом їжі за 15 хвилин.

Також ви можете скористатися іншим перевіреними народними засобами, що володіють високою ефективністю, які представлені в статті Здуття живота, що робити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!