» » » » Як тримати новонародженого?

Як тримати новонародженого?

Як тримати новонародженого?

Ось і сталося головна подія вашого життя! У ваших руках крихітний крихкий улюблений малюк. Він такий маленький, що дуже важливо знати, як тримати новонародженого, щоб не нашкодити його ніжному бичка. Період новонародженості тривати всього один перший місяць після його народження, так що, будьте в цей час особливо акуратними і уважними.

Як правильно тримати новонародженого



Ось найголовніші правила:

  • Весь час притримуйте шию свою дитину, так як його м`язи ще занадто слабкі, сам він головку поки тримати не зможе.
  • Тримайте малюка таким чином, щоб не звисали ручки і ніжки.
  • Якщо тримайте його вертикально, то підтримуйте спинку.
  • Чи не піднімайте його за кисті, суглоби новонародженого дуже слабкі. Вже до трьох місяців ви отримаєте можливість крутити і вертіти карапуза, немов акробата, адже діти в такому віці дуже гнучкі.
  • Міняйте праву і ліву сторони, коли носите малюка.
  • Завжди посміхайтеся дитині і говорите з ним, коли піднімаєте на ручки.
  • Піднімайте крихітку обережно і не поспішаючи. Не робіть різких рухів.
  • Беріть дитину завжди тільки двома руками.

Як тримати новонародженого - пози

  • На вазі. Якщо вашій дитині ще немає трьох місяців, то це для нього ідеальною позою. Підтримуйте однією рукою потилицю і шию, а інший - сідниці. Особа нехай буде звернено до вас, а тіло трохи зігнутим. Так малюк зможе емоційно контактувати з мамою і решті ріднею. Щоб у нього не почала розвиватися однобокість, міняйте руку, яка підтримує голівку.
  • На руці. З трьох місяців і до півроку краще тримати малюка в такій позі, яка, в іншому, підходить і для самих маленьких. Дитина повинна спиратися на ваше плече своїм потилицею. Тримайте стопи пензлем руки, а руки - передпліччям. Друга рука буде для сідниць. Ніжки у нього повинні бути зігнуті. Знову-таки, не забувайте міняти руку.
  • Перед грудьми. Тепер про те, як тримати дитину, починаючи з піврічного віку. Кладіть дитину спинкою про свої груди, ноги зігніть і розведіть. Підтримуйте його гомілки великими пальцями, сідниці - мізинцями, а стопи - середніми, вказівними і безіменними. Корисність цієї пози в тому, що ви даєте дитині можливість пограти зі своїми ніжками, вивчити своє тіло, удосконалити руху і отримати хоч якесь враження про просторі.
  • Перед животом. Візьміть малюка однією рукою по груди, а інший - між ніжками. Животик підтримуйте і, як завжди, міняйте руки. Така поза ідеальна для тих, кому потрібно знати, як правильно тримати дитину з семи місяців, коли він вчиться повзати по-пластунськи.
  • На боці. Якщо вашій дитині вже є десять місяців, і він вміє добре сидіти, то ця поза вам підходить. Візьміть малюка так, щоб він зміг охопити вас за бік своїми ніжками, а спиною вперся вам в передпліччя. Пензлем підтримуйте йому коліно, щоб воно трохи зігнулося. Одну ручку покладіть собі на груди, а іншу залиште вільною. Міняйте сторону малюка.
  • Універсальний спосіб. Цей варіант підходить для діток будь-якого віку. Долонею правої руки підтримуйте дитину під грудьми. Добре притисніть спинку до своїх грудей. Обхопіть лівою рукою його стегно і зігніть ніжки. Якщо вашому карапузові ще немає шести місяців, то не допускайте, щоб весь його вага припадала вам на руку, тому що це погано позначиться на хребті і поставі в майбутньому.

Як тримати новонародженого стовпчиком



Дуже важливо тримати новонародженого стовпчиком після кожного годування. Це допоможе позбавити його від повітряних мас, які він ковтав при ссанні грудей або соски і, отже, позбавить дитину від таких небажаних кольок і запорів. Покладіть під головку одну руку, другий підтримуйте малюка за поперек і дбайливо підніміть його. Покладіть головку крихти собі на плече. Спокійно і впевнено притисніть його до свого тіла. Не тримайте дитину строго вертикально, нехай він буде трохи нахилений, інакше його хребет отримає велике навантаження. Для цього достатньо трохи відхилити своє тіло назад, щоб вся маса дитини припадала на вас.

Знання цих нескладних правил допоможе вам правильно брати на руки свого малюка і нічим не нашкодити йому. Але все ж, найголовніші помічники - це ваша любов, турбота і ласка. Ваше серце підкаже вам все, що потрібно. Любіть своїх дітей і насолоджуйтеся кожним моментом, проведеним з ними, ви не встигнете помітити, як швидко вони підростуть.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!