» » » Коли потрібна зимова гума?

Коли потрібна зимова гума?

Коли потрібна зимова гума?

Чи не кожен автовласник знає, коли потрібна зимова гума і в який період необхідно проводити заміну. Фахівці рекомендують не орієнтуватися на незначне зниження температури, тому що клімат іноді підносить несподівані сюрпризи: після похолодання може знову настати потепління.

Зимова гума при температурі понад + 5 ° С стає дуже м`якою, за рахунок чого швидко зношується, в результаті наслідки можуть бути різні. Але і на літній гумі в ожеледь далеко не заїдеш.

Багато автовласників проводять заміну шин при сильному похолоданні для забезпечення безпеки під час їзди. Шиповану гуму рекомендується встановлювати пізньої осені і знімати ранньою весною. На даний момент законодавство не зобов`язує водіїв виробляти обов`язкову заміну шин, це питання знаходиться на розгляді. Використання всесезонних комплектів можливо в регіонах з м`якими кліматичними умовами. Дізнатися точний термін заміни шин можна в статті Коли міняти гуму на зимову.

Термін зміни гуми залежить від умов експлуатації транспортного засобу. Існує велика кількість компаній-виробників зимових шин, стаття Яка гарна гума допоможе вибрати якісний комплект. Також рекомендуємо ознайомитися зі статтею Яка зимова гума краще.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!