» » » Як підтягнути ремінь генератора?

Як підтягнути ремінь генератора?

Як підтягнути ремінь генератора?

Купуючи автомобіль, кожному хочеться якомога менше проводити ремонтних робіт, але не завжди буває так, як хотілося б. У багатьох автолюбителів, які віддають перевагу автомобілям російських марок "Калина" та "Пріора", часто виникає питання: як підтягнути ремінь генератора? На підтвердження або спростування утворилися підозр (про те, що з ременем щось не так), буде потрібно перевірити натяг ременя генератора. Якщо коротко, то робиться це так: береться штангенциркуль або звичайна лінійка, на ремінь натискаєте рукою, із зусиллям в 3-4 кг, і вимірюється його прогин, який не повинен перевищувати одного сантиметра. Якщо результати не відповідають нормі, то проводиться процес підтягування ременя генератора.

Для усунення утворилася проблеми, необхідно зробити наступне дію. Торцевих ключем на 17 мм слід опустити гайку кріпить ремінь генератора на натяжна планці. Монтуванням відсувається від двигуна генератор, таким чином, щоб забезпечити потрібне натягнення ременя, і в цьому положенні, не знижуючи перевантаження, гайка, яка фіксує генератор, затягується з моментом, мінімум 30 Н / м. Якщо ремінь генератора натягнутий слабо, в момент підвищення перевантаження в електромережі, авто починає пробуксовувати на шківах, власне це і призводить до зниження ККД безпосередньо генератора.

Необхідна для перевірки обладнання:

  • вузька металева смужка - 50 см,
  • лінійка


Якщо ремінь, який натягнутий слабо, швидко зношується і може бути порваний, то надмірне натяг ременя збільшує навантаження, яка негативно діє на підшипники генератора. Зі сказаного вище можна зробити висновок, що підтверджують водійських практикою: ремінь генератора слід натягувати так, як зазначено в рекомендаціях заводу-виготовлювача. Ані сильнішим, ані слабкіше. Для того щоб визначити наскільки натягнутий ремінь генератора, поверх, на шківи коленвала, а також генератора, слід покласти вузьку металеву смужку. Після цього, притискають середина ременя зверху, з необхідним зусиллям, далі лінійкою вимірюється прогин ременя. У випадках, коли виявляються невідповідності до вимог, слід відрегулювати натяг ременя переміщенням генератора і потім закріпити його на натяжна планці.

Для того щоб отримати більш детальну інформацію про те, як підтягти ремінь генератора Калини, вам потрібно пройти по цій засланні. На сайті є докладний опис, керівництво, уважно читаючи і використовуючи рекомендації, ви зможете підтягнути ремінь самостійно.

Для власників автомобіля "Пріора" ми також знайшли керівництво. За допомогою нього Підтягти ремінь генератора на Пріорі, не важко для досвідчених автовласників, також для більш повної інформації пройдіть сюди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!