» » » Як перевірити ремінь грм?

Як перевірити ремінь грм?

Як перевірити ремінь ГРМ?
Як перевірити ремінь ГРМ?

Ремінь ГРМ виконує роль сполучної ланки, яке дозволяє синхронізувати роботу розподільного вала і коленвала. Ремінь газорозподільного механізму є вельми важливою частиною. Його своєчасна перевірка може вберегти двигун від серйозної поломки. У даній статті ми розглянемо, як можна перевірити ремінь ГРМ. Так само в статті буде розглянуто порядок зняття ременя.

Особливості розміщення ГРМ

Перед тим, як розглядати зняття ременя ГРМ, слід сказати, що різні двигуни можуть мати різний розміщення газорозподільного механізму. Ремінь ГРМ являє собою довгий гумовий ремінь з зубчастої поверхнею.

До речі кажучи, при виборі ременя слід звертати увагу саме на зубчасту поверхню. Слід стиснути ремінь і перевірити, чи не залишилися на ньому борозни. Якщо ви виявили потертості, це перша ознака неякісного виробу. Такий ремінь не рекомендується купувати.

Якщо ви не можете визначитися з вибором ременя, то рекомендуємо вам ознайомитися зі статтею Який ремінь ГРМ краще.

демонтаж ременя

  1. Відкрийте капот і зніміть декоративну накладку двигуна.
  2. Далі потрібно приєднати наконечники проводів від електронасосів, зніміть бачок склоомивача і від`єднайте від нього трубки.
  3. Слідкуйте за тим, щоб трубки не заважали, краще відвести їх в сторону. Використовуйте шестигранний ключ, щоб відвернути болти кріплення. Тепер ви можете зняти кришку двигуна.
  4. Перевірити стан ременя можна, не знімаючи його, для цього потрібно обертати колесо колінчастого вала. Пропускаючи ремінь по всій довжині можна візуально оцінити і його стан. Якщо ви бачите, що ремінь чистий, не має на своїй поверхні масла і бруду, зубці його не зношені, тріщини відсутні, то такий ремінь можна залишати для його подальшої експлуатації.


Якщо ж ремінь не відповідає зазначеним пунктам, його слід зняти, акуратно потягнувши в одну сторону. Таким чином ви зможете перевірити стан ГРМ без сторонньої допомоги. До слова, в сервісних центрах така процедура коштує часто недешево.

Навіть якщо після тривалої експлуатації ви не виявили яких-небудь дефектів на ремені ГРМ, його все одно слід перевірити на натяг. Адже деякі дефекти можуть бути непомітними для людського ока. Ось чому фахівці рекомендують перевіряти ремінь після 50 тисяч кілометрів пробігу.

Щоб перевірити натяг ременя ГРМ, досить просто потягнути його в різні боки, при цьому не роблячи різких рухів. Якщо після цієї процедури на ремені не з`явилися тріщини, значить його можна експлуатувати далі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!