» » » Як зняти рейлінги?

Як зняти рейлінги?

Як зняти рейлінги?

Рейлінги - зручний засіб для перевезення великогабаритних вантажів в авто. Крім того, часто рейлінги несуть захисну функцію, оберігаючи дах від пошкоджень. З іншого боку, рейлінги важко назвати естетичним елементом, а тому багато хто хоче від них позбутися. Благо, зробити це нескладно. Давайте розберемося, як самостійно зняти рейлінги на прикладі авто ВАЗ-2111.

зняття рейлингів

Рейлінг на даху ВАЗ-2111 кріпиться за допомогою болтів М10. Так що, по суті, все, що потрібно зробити для їх зняття, - відкрутити болти. Однак не все так просто - для того щоб дістатися до цих самих болтів, потрібно зняти оббивку стелі в салоні і шумоізоляцію (якщо вона встановлена).

Так чи інакше, процедура все одно не займе більше години. Умільці справляються і за 20 хвилин, однак, якщо ви виконуєте цю роботу перший раз, поспішати не потрібно, щоб не пошкодити оббивку і не подряпати дах при зніманні.

Як приховати отвори?

У справі видалення рейлингів не так, напевно, важливо їх зняття, скільки усунення дірок у даху, які після них залишаться. Найпростіше придбати спеціальні 10-мм гумові заглушки і встановити їх в отвори за допомогою автомобільного герметика.

Можна також використовувати пластикові заглушки, плюс їх використання полягає в тому, що для їх установки герметик не буде потрібно.

Однак і пластик, і гума будуть сильно виділятися на даху, що не дуже естетично. Для того щоб закрити отвори від рейлингів максимально непомітно, потрібно з салону закрити їх гумою, а зверху замазати герметиком, який потім можна пофарбувати в колір кузова.

Ще один і надійний, і естетичний метод - установка в отвір 30-мм меблевих болтів, які потрібно закріпити за допомогою герметика, а капелюшки пофарбувати, знову ж таки, в колір корпусу авто.

Більше про кузовному ремонті авто читайте в розділі кузов.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!