» » Що їдять равлики?

Що їдять равлики?

Що їдять равлики?

Не так давно поряд з кішками і собаками в будинку стали з`являтися равлики. Ці цікаві створення в моллюскаріях зустрічаються в будинках так само часто, як і акваріуми. Равликів розводять у воді, на суші у вологому середовищі і в ємностях на дачних ділянках. Саме тому, що равлики перетворилися в домашніх вихованців, основним питанням по догляду за ними став такий: що їдять равлики? Велика сухопутна равлик дуже красива, стоїть не так вже й дешево, тому шкода було б втратити її від того, що не тим нагодували. Раціон равлики залежить від того, де вона живе. Розглянемо всі варіанти.

Равлики в природі

У природі равлики їдять траву, листя, кору, плоди (за винятком невеликої кількості м`ясоїдних равликів, які харчуються падлом і комахами). Причому вони охоче поїдають як зелені частини трави і дерев, так і згнилі. Для деяких видів равликів гниле дерево є делікатесом. А чи є зуби у равлики, щоб гризти листя з корою? Є у равлики зуби, і немало! Деякі равлики - рекордсмени за кількістю зубів, відомі особи, у яких їх майже 15 тисяч штук! Зуби равлики розташовуються в роті мовою в кілька рядів. І таких рядів у равлики більше 200! Ці зуби більше схожі на тертку, якої равлик соскребает собі їжу. У молодих равликів зуби настільки гострі, що вони можуть відгризати великі шматки трави і листя, плодів, завдаючи непоправної шкоди врожаю.

Равлики в моллюскаріі



Протипоказані равлику людські страви, сіль, борошняні вироби і газети. А останні вона дуже любить, як не дивно. Так що стежте уважно, щоб равлик не добралася до газет, інакше її не стане дуже швидко.



Основний корм равлики - трава, фрукти і овочі, зелень, бобові. З овочів равлики воліють огірки, помідори, солодкий перець, гарбуз, кабачки, моркву. З трави можна дати салат, листя кульбаби, винограду, кропу і петрушки, подорожника. Люблять вони і квасоля з горохом. А от фрукти та ягоди викликають у равлики просто захоплення. Це банани, кавун, диня, полуниця, виноград, вишня, чорниця, груші та яблука, персики, абрикоси, сливи. Деякі равлики їдять гриби, геркулес, дафнії, аптечну кропиву, навіть сир, яйця і заморожені овочі. Щоб визначити, що ваша равлик любить понад усе продуктам, просто поспостерігайте за нею.

Ще один важливий елемент їжі для сухопутних равликів - продукти, що містять кальцій. Якщо їх не давати, вона спочатку почне гризти свій панцир, а потім висохне без захисного покриття. Щоб цього не сталося, покладіть в моллюскарій шматочок крейди, тільки не шкільного, а справжнього! Також хороша добавка з кальцієм "сепія", спеціально створена для равликів, її продають в зоомагазинах. Ще можна приготувати чудову підгодівлю з шкаралупи яєць. Треба добре висушити її і змолоти в кавомолці. Потім посипати цієї борошном грунт. І ваша равлик буде здорова і щаслива! Ще не забувайте про воду. У равлики завжди повинна бути чиста вода в мисці. І ще можна бризкати на стіни моллюскарія водою з пульверизатора. Це створює умови, схожі з вологою природним середовищем равлики.

Равлики в акваріумі

Клопоту з акваріумними равликами виникає набагато менше, і їх заводять, навіть не замислюючись про те, що їдять равлики. Звичайно ж, рослинний наліт зі стінок акваріума! Але не тільки це. В акваріумі равлики прекрасно уживаються з рибами, спростовуючи своєю миролюбністю міф про те, що равлики їдять риб. Ні, не їдять. Але ось риб`ячий корм поглинають із задоволенням. Також равлики в акваріумі люблять дрібно порізані овочі, листя акваріумних рослин. Тому не заводите багато равликів в одному акваріумі, ви ризикуєте залишитися без зелені. Вони не чіпають водорості, а ось крупнолістовиє рослини поїдають дуже охоче. Також равлики під`їдають гниють частини водоростей, виконуючи частину роботи по санітарній обробці вашого маленького водоймища. Підходять для них також таблетки з водоростей, які продаються в якості підгодівлі для риб.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!