» » » Чим відрізняються британські від шотландських?

Чим відрізняються британські від шотландських?

Чим відрізняються британські від шотландських?

Людині, не досвідченому в розведенні кішок і не відвідує виставок, неможливо визначити, чим відрізняються британські від шотландських кошек.Практіческі нерозрізнений зовнішній вигляд, аналогічна поведінка, ідентичний за складом раціон. Відмінностей ніяких. Але вони є.

відмінності

Британська порода відома вже давно, має глибоке коріння, тоді як шотландська є похідною від британської. Перший кошеня з`явилося на світ в 1961 році. Основна відмінність між кішками криється в їх головне достоїнство - вушках. Шотландець підвиду Scottish Fold має трохи нагнути вперед і вниз, тоді як британець - прямоізогнутие. Шотландський підвид Scottish Straight має вушка такі ж, як і у британця.

Крім того, британець трохи крупніше в розмірах. Шотландець володіє більш довгими ногами і хвостом- до того ж він енергійніше і спритність.

Але головна відмінність закладено в розведенні тварин. Тоді, як британці без побоювання можуть виробляти потомство, то для отримання повноцінного без яких-небудь дефектів кошенят у шотландців, необхідно схрещування двох різних підвидів: шотландського висловухого (Scottish Fold) і шотландського короткошерстного (Scottish Straight).

Характер шотландця м`якший. Він відрізняється легкістю, любов`ю до ігор і природженою комунікабельністю. Легко знаходить контакт з усіма членами сім`ї, іншими тваринами, в тому числі і з собакою.

висновки

  1. Британці - порода чистокровна, шотландці - виведені генетично.
  2. Відрізняються британські від шотландських кошеквнешнім видом. Це помітно в будові вух, хвоста і лап.
  3. У шотландців є обмеження за способом в`язки.
  4. Характер шотландця товариський, тоді як британець вважає за краще самотність.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!