» » » Яка тварина завести?

Яка тварина завести?

Яка тварина завести?

Домашня тварина принесе радість кожному члену сім`ї, будь то дорослий або дитина. Але яку тварину завести? Можливі варіанти і, щоб виключити помилку, щоб прихід в сім`ю вихованця став щастям, а не болісним обов`язком, варто уважно поставитися до вибору.

Майбутній вихованець зажадає уваги і турботи з вашої сторони, за ним потрібен особливий догляд. Так яку тварину краще завести саме у вашому випадку? Оцініть свої сили, проконсультуйтеся з фахівцями. Задайтесь для початку питанням про досвід інших людей. Яких домашніх тварин заводять ті, хто живуть в приватних будинках або в квартирах багатоповерхового будинку, в містах або селах? Зазвичай домашніми вихованцями стають птиці або гризуни, рибки або собаки, кішки або навіть екзотичні істоти. Розглянемо різні випадки.

птахи

Хтось заводить папугу або голуба, комусь подобається спів щиглів і канарок, хтось обирає ворона. Меланхолійних і сумних людей щебет може дратувати, в їхньому випадку варто віддати перевагу воронам або папугам, які співати не здатні, зате їх можна навчити говорити і повторювати людські слова. Хоча, скажімо, хвилясті папужки відрізняються балакучістю і шумом, можуть співати, запам`ятовувати слова і цілі вирази. А ще вони дуже красиві: темно-сині очі, кольорове оперення, яке, завдяки флуоресцентним властивостям, світиться в темряві. Птахів в домашніх умовах містять в клітці, так що догляд за ними мінімальний, але вимагає підтримки чистоти, корисною, здоровою і підходящої їжі. Тоді ваш птах проживе довго і буде щаслива.

гризуни



Якщо, розмірковуючи про те, яке можна завести тварину у себе вдома, ви зупинилися на гризунів, то і тут є про що подумати: щури і хом`ячки, шиншили і морські свинки, кролики і навіть білки - всі вони дуже милі, охайні, економічні для змісту і не вимагають постійної уваги. Але не забувайте про чистоту і правильному догляді, якщо не хочете, щоб по квартирі поплив неприємний запах. У клітці завжди повинна знаходитися свіжа вода, в раціоні улюбленця необхідні комплекси мінералів і вітамінів. Чистити і прибирати клітку доведеться не менше двох-трьох разів на тиждень. Щоб ваш домашній гризун був веселий, здоровий і активний, обов`язково проконсультуйтеся заздалегідь з експертами з приводу його їжі, розпорядку дня і частоти годувань, кращого місця розташування, хвороб і способів їх профілактики.

рибки

Щоб доставляти власникам радість, рибки повинні відчувати себе в безпеці і жити в комфортних умовах. Серед безлічі видів акваріумних риб необхідно вибрати тих, які сумісні з середовища проживання, звичкам і температурі життя. Можна підібрати рибок різного розміру і яскравого забарвлення, які зроблять акваріум стильним і красивим. Дуже важливо, щоб розмір і форма акваріума були придатними для даного виду риб. Ви повинні стежити також за рівнем і свіжістю води, яку необхідно вчасно міняти, за оптимальністю її температури, за робочим станом необхідного обладнання.

собаки



Часто батьки, розуміючи, як важливо виховати в дітях відповідальність і вміння любити, вирішують поселити в квартирі домашнього вихованця. Яка тварина завести дитині? Найпопулярніше рішення - собака, вірна й віддана, розуміюча і здатна навіть захистити. Від породи собаки залежить її характер і зовнішній вигляд. Догляд за твариною потребуватиме фінансових вкладів, часу, сил і терпіння. Собака - це член сім`ї, зі своїми бажаннями, смаками, вимогою уваги і ласки. Її треба вигулювати, вчасно годувати, виховувати і навчати. У свою чергу, вона призведе до вашого будинку багато щастя, не передається прекрасних емоцій і радості.

кішки

Ці тварини супроводжують людину з давніх часів, коли їх здатність ловити мишей приносила людям відчутну користь, рятувала від непоправного збитку господарство. У наші дні, вибираючи, яка домашня тварина краще завести, ми рідко керуємося виключно корисними якостями майбутніх вихованців. Ми думаємо про моментах насолоди і задоволення. І найчастіше заводимо кішку або кота, пухнастих і розумних, затишних і охайних. Подбайте, щоб у кошеняти відразу було місце для точіння кігтиків, привчите його до туалету. І з`ясуйте, чи немає у кого з домашніх алергічної реакції на котячий шерсть або непереносимості до нового запаху, який неминуче з`явиться в будинку.

Екзотична тварина

Деякі вважають за краще особливий стиль життя, що виявляється навіть в тому, яку тварину завести вдома. Можна подумати про крокодила або африканських равликів, хамелеон або черепасі, ігуані або змії. Головне - тверезо оцінити свої можливості для правильного догляду, годівлі та утримання таких тварин. Вивчіть особливості і звички майбутнього вихованця, поговоріть з професіоналами, не забувайте про небезпеку деяких «екзотів», таких, як змії, крокодили, окремі види ящірок.

Нехай удача супроводжує вам при будь-якому виборі вихованця. І нехай слова Антуана де Сент-Екзюпері: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили» - стануть девізом у вашому спілкуванні з домашнім улюбленцем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!