» » Як навчитися жонглювати?

Як навчитися жонглювати?

Як навчитися жонглювати?
Як навчитися жонглювати?

Жонглювання - це можливість одночасного маніпулювання декількома предметами, різновид фокуса, заснованого на спритності як рук, так всього людського тіла. Воно відоме з найдавніших часів і є дуже видовищним мистецтвом. Думаю, не одна людина, дивлячись на виступаючого жонглера, задає собі питання про те, як навчитися жонглювати.

Можу сказати, що середня людина цілком може самостійно навчитися азам цього мистецтва, якщо він володіє достатнім терпінням і завзятістю. У цій статті я розповім, як навчитися жонглювати 3 м`ячами, а в подальшому, якщо буде бажання, можна буде розглянути і більш складні аспекти.

Як навчитися жонглювати м`ячем

  1. По-перше, необхідно вибрати відповідні м`ячі. В ідеалі, потрібні кулясті обтяжені предмети, наприклад, м`ячі для великого тенісу, набиті свинцевим дробом. Але цілком зійдуть продаються в будь-яких магазинах обтяжені пластикові м`ячики, які легко поміщаються в долоні. Можуть підійти навіть м`ячики для гольфу або бейсбольні м`ячі. Надалі буду просто називати їх м`ячами.
  2. По-друге, потрібно навчитися правильно стояти. Встаньте прямо, голова повинна знаходитися в природному положенні, погляд спрямований вперед. Будь нахил в подальшому призведе до помилок і падіння м`ячів. Ліва нога виставляється трохи вперед, на половину ширини плечей. Руки зігнуті в ліктях, лікті знаходяться паралельно підлозі, плечі опущені.
  3. Ну, і по-третє, розглянемо власне жонглювання. Берете в будь-яку долоню один м`яч і починаєте перекидати з однієї долоні в іншу по дугоподібної траєкторії. При цьому необхідно домагатися того, щоб кидок відбувався за рахунок кисті, м`яч ніби «вилітає» з однієї долоні і приземляється на інший. Рухи ліктів повинні бути мінімальні, плечі нерухомі. На цьому етапі обов`язково потрібно домогтися того, щоб м`яч постійно летів по одній і тій же траєкторії з долоні в долоню, верхня частина дуги повинна знаходитися на рівні очей. Погляд спрямований вперед, стежить за траєкторією м`яча, але голова нерухома.
  4. Коли Ви будете впевнені в тому, що м`яч летить по потрібній траєкторії, приступайте до наступного етапу. Встаєте в ту ж вихідну позицію, але на цей раз в кожній долоні має бути по одному м`ячу. Тепер будьте уважні! Кидаєте м`яч з однієї долоні в іншу, як Ви вже робили раніше. Коли м`яч пройде верхню частину траєкторії і почне знижуватися до другої долоні, Ви повинні зробити кидок другого м`яча, причому його траєкторія повинна пройти трохи нижче траєкторії першого, щоб м`ячі не зіткнулися. Обидва м`ячі повинні приземлитися на Ваших долонях. Повторюйте цю вправу, поки не доведете його до автоматизму.


Підсумкове вправу, яке, власне, і є вже жонглюванням. Берете в праву руку два м`ячі, так, щоб один лежав в долоні, затиснутий між великим пальцем і мізинцем, а другий тримайте вище, іншими пальцями. Третій м`яч знаходиться в лівій долоні. Тепер починаєте кидком верхнього м`яча з правої долоні в ліву, коли м`яч починає знижуватися, під нього підкидаєте м`яч з лівої руки, звільняючи її для першого м`яча. Коли м`яч, викинутий з лівої руки приходить до правої, в свою чергу, викидаєте третій м`яч під другий, завершуючи, таким чином, цикл жонглювання. Ось бачите, нічого складного!

А для повного поніанія процесу, можна подивитися якусь відеозапис, набравши в будь-якому пошуковику запит, як навчитися жонглювати відео.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!