» » » Як приготувати розсипчастий плов?

Як приготувати розсипчастий плов?

Як приготувати розсипчастий плов?

Плов - страва, яку можна поставити, як на звичайний стіл, так і прикрасити ним свято. Бере свій початок плов на Сході і, насправді, є абревіатурою (від узбецького) інгредієнтів, що входять до його складу: морква, м`ясо, жир, цибулю, сіль, вода і, звичайно ж, рис. До приготування цього «екзотичного» страви, є свій особливий підхід: це і обробка рису, і підбір правильних складових страви, тому що справжній плов - це, можна сказати, мистецтво. І потрібно чимало потрудитися для того, щоб приготувати розсипчастий плов.

 Але, як зробити плов розсипчастим - перш за все, необхідно правильно обробити рис: його слід перебрати, ретельно промити, залити солоною водою і залишити години на 2, щоб він настоявся. Вода притягне крохмаль, що міститься в рисі, а сіль не дасть йому злипнутися в процесі. Не менш важливим є правильна добірка м`яса. У пріоритеті, звичайно ж, баранина, але, якщо її немає, згодиться і те, що є під рукою, в цьому випадку ви ризикуєте не отримати справжнього узбецького плову.

Приступимо до приготування. Якщо ви хочете знати, як приготувати плов розсипчастий, то давайте підготуємо такі продукти.

  • приблизно 0,5 кг м`яса
  • 2-3 моркви невеликих моркви.
  • 1-2 цибулини. Лук можна вибирати самий звичайний, але небажано брати солодких сортів.
  • 1 головка часнику.
  • 1,5-2 склянки рису.
  • рафінована олія
  • спеції для плову. Для правильного приготування існує велика кількість спецій, таких як: барбарис, шафран, кумін і т.д. Можна скористатися і тим, що нам пропонують прилавки магазинів.

Рецепт розсипчастого плову



Щоб приготувати розсипчастий плов, рецепт візьмемо найпростіший. Для приготування страви скористаємося глибокої сковородою. М`ясо промиваємо під холодною водою і ріжемо невеликими шматочками. Дрібно порізавши цибулю, обсмажуємо його на пісному маслі до золотистого відтінку, після чого нарізаємо соломкою моркву, але не дуже дрібно, щоб не вийшла кашка, і кладемо в сковороду до цибулі. Гарненько обсмажуємо. Додаємо часник для аромату. Можна його не очищати від шкірки. На окремій сковороді подтушіваем м`ясо і не забуваємо його трохи посолити, після чого викладаємо його на цибулю з морквою. Заправляємо спеціями.

Далі повертаємося до рису. Рис викладаємо зверху на м`ясо і рівняємо. Заливаємо окропом, так, щоб він піднімалася над рівнем рису, приблизно, на сантиметр. Слід зауважити, що заливати рис потрібно саме окропом.

Накриваємо кришкою і чекаємо 40-50 хвилин. Необхідно стежити, щоб вода не википіла, інакше плов підгорить. Для цього вибираємо оптимальну температуру шляхом зменшення-збільшення її. Після того як стане ясно, що плов готовий, для цього його слід спробувати, можна все перемішати і додати спецій. Даємо йому трохи настоятися. От і все! Тепер ви знаєте, як зварити розсипчастий плов. Приємного апетиту, радуйте себе і своїх близьких! 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!