» » Як є плов?

Як є плов?

Як є плов?

Плов - незвичайне блюдо східної кухні, що вабить своїм неймовірним смаком. За традицією плов завжди готують у великих кількостях. Як правильно їсти плов? Далі дамо кілька порад з даного питання.

Як є плов: поради

Багато хто до цих пір з`ясовують, як правильно їсти плов. Консерватори вважають, що плов слід їсти руками відповідно до традиції. Любителі етикету стверджують, що плов - блюдо досить-таки жирне і є його руками - верх вульгарності.

На сході досі прийнято є плов руками, що вимагає великих навичок і вміння. Там захоплюють шматочок м`яса і трьома пальцями збирають рис навколо нього. Виходять невеликі кульки, їх кладуть руками в рот. В інших країнах плов прийнято є столовими приборами.

  • Плов є досить жирною їжею, тому до столу потрібно подати несолодкий гарячий чай, який розплавить жир.
  • До плову необхідно приготувати здобні коржі, які також допоможуть переварити жир швидше.
  • Рекомендується поєднувати плов з яким-небудь легким овочевим салатом.

При приготуванні плову пам`ятайте, що м`ясо в ньому не повинно бути занадто великим, адже це не дуже красиво виглядає і також незручно для вживання.

Східні традиції приготування плову



Для того щоб насолодитися порцією чудового розсипчастого узбецького плову, його потрібно спочатку приготувати.

У східних сім`ях плов готується всією сім`єю і на свіжому повітрі. Кожному відведено особливе заняття: жінки шаткують морква та інші овочі, діти носять тарілки до казана, розташованому на вулиці, а чоловіки біля казана ріжуть м`ясо і готують сам плов. З давніх-давен вважалося, що плов - це чоловіче блюдо, рецепт передавався від покоління до покоління.

Казан для плову повинен бути круглим і просторим, щоб м`ясо та інші продукти повністю смажилися на сильному вогні. Унікальність такого приготування полягає в тому, що м`ясо зовсім не пригорає, а смажиться. Таким чином м`ясо стає соковитим і не висихає. На сході унікальним інгредієнтом в плові є кабачок, пом`якшувальний рис і надає страві неперевершений аромат. Рис для плову в східній кухні не гасять, його злегка пріпарівают, а потім закривають кришкою і дають настоятися. Саме такий спосіб приготування дозволить зробити плов надзвичайно смачним.

Після приготування плову з казана вибирається найкращий шматок м`яса і віддається найстаршому члену сім`ї. Далі порцію отримують дорослі, і завершують роздачу плову, накладаючи його дітям. Крім плову, на стіл ставиться чаша з часниковим соусом, в який умочують м`ясо. Іноді для цікавого смаку в плов додають нут - турецький горох.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!