» » » Як готувати плов з куркою?

Як готувати плов з куркою?

Як готувати плов з куркою?
Як готувати плов з куркою?

Плов готують практично в кожній країні по всьому світу. А належить це поживну страву спочатку до узбецької кухні. Вибір м`яса для плову залишається за самим кухарем. Ви можете знайти в Інтернеті різні рецепти, як готувати плов зі свинини, баранини, курки і т.д. Дана ж стаття повністю присвячена тому, як готувати плов з куркою. Ми розповімо найшвидший, але дуже смачний рецепт, а також справжній правильний рецепт плову з куркою.

Головне - запам`ятати, що в плові рис повинен бути розсипчастим, кожна крупинка відокремлена одна від одної. Тому якою б рецепт людина не вибрав, рис необхідно промити кілька разів, щоб в кінці промивання вода від нього стала прозорою. І звертайте увагу в рецептах на те, в які моменти не можна розмішувати рис.

Як готувати плов з куркою швидко

Найшвидший спосіб приготування плову з куркою належить торговій марці Маггі. Рис варити заздалегідь не потрібно, готується страва дуже швидко, без зайвих зусиль.

Нам знадобиться:

  • курка (або 300 гр філе, або іншій частині кури, посіченою на невеликі шматочки),
  • рис (200 гр),
  • "Маггі на друге" для плову з куркою.

рецепт:

  1. Розрізаємо курку для плову на маленькі шматочки.
  2. Змащуємо глибоку сковороду рослинною олією і обсмажуємо на ній курку 5 хвилин.
  3. У сковороду з куркою наливаємо 400 мл. води, туди ж відразу додаємо рис і висипаємо весь пакетик "Маггі".
  4. Все добре розмішуємо і доводимо до кипіння.
  5. Після цього робимо вогонь маленьким і накриваємо кришкою. Таким чином готуємо плов з куркою, не перемішуючи 15-20 хвилин. Плов буде готовий, коли вся вода вбереться в рис.

Як готувати плов з куркою правильно



Справжній плов можуть приготувати не тільки в східних країнах. Звичайно, для традиційної узбецької кухні важливо, щоб до складу плову входила баранина, але європейський варіант теж непоганий. Тим більше, що біле м`ясо дуже корисно, містить набагато менше жиру і є таким же джерелом білка, як свинина і баранина.

Нам знадобиться:

  • філе курки (можна відокремити м`ясо від кісток цілої курки) - 400 - 500 гр,
  • рис - 400 - 500 гр,
  • цибуля ріпчаста - 200 гр,
  • морква - 250 гр,
  • сіль, спеції для плову.


рецепт:

Для початку все наріжемо: цибулю і моркву соломкою і курку невеликими шматочками, щоб не витрачати на це час в процесі і не пропустити потрібний момент. Необов`язково брати філе курки, ви можете взяти навіть цілу курку і порубати її на шматочки або просто відокремити м`ясо. До речі, багато хто любить плов з куркою, коли в ньому присутні всі частини курчати, навіть на кісточці.

Приступаємо до приготування плову з куркою ... Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору на рослинній олії в дуже глибокій сковороді або в казанку. Потім до нього кладемо шматочки курки і обсмажуємо їх. Додаємо моркву до курки і цибулі і накриваємо сковорідку кришкою, щоб все згасити протягом 5 хвилин.

Потім посипаємо все спеціями для плову, солимо, перчимо. Використовуйте тільки ці спеції, тому що плов без барбарису, Зери, наприклад, не плов! Пакетиків з подібними приправами спеціально для плову зараз повно на полицях наших магазинів.

Повернемося до того, як готувати плов з куркою. Після спецій заливаємо все водою, причому так, щоб вона покривала курку. Тушкуємо блюдо приблизно 25 хвилин. Після цього можна засипати рис, нічого не перемішуючи, і додати воду так, щоб покрити рис на два см. Тепер залишається лише гасити плов хвилин 30 до готовності, а після перемішати.

Також на картинках з пловом з курки часто можна помітити кружечки чорного кольору. Що б це могло бути? Справа в тому, що деякі вважають за краще в плов додавати чорнослив або родзинки. Хочете спробувати? Тоді покрийте рис цими інгредієнтами, а тільки потім заливайте водою.

Плов з баранини або свинини готується за таким же принципом. Відмінність полягає в тому, що це м`ясо слід прожарювати довше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!