» » » Як приготувати плов в казані?

Як приготувати плов в казані?

Як приготувати плов в казані?

Головне в приготуванні смачного плову - це правильно підібрати певний сорт рису. Також важливо враховувати, який вид м`яса буде використовуватися в плові: як правило, це баранина, але можна використовувати м`ясо птиці або навіть рибу - не бійтеся експериментувати.

Справжнім вважається плов, приготований в спеціальному посуді - казані. Гурмани вважають, що плов, зроблений в казані, є найвишуканішим. Поговоримо докладніше про те, як приготувати такий плов.

Як правильно приготувати плов в казані?

Для приготування плову вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • баранина на кістки - 2 кг;
  • курдюк і цибулю - по 300 г;
  • морква - 400 г;
  • часник - 5 головок;
  • гострий перець;
  • дліннозерновой рис - 1 кг;
  • рослина зіра - приблизно 1 чайна ложка;
  • коріандр мелений - 1 щіпка;
  • перець чорний мелений і сіль-за смаком.


Далі покроково розберемо, як готувати плов в казані.

підготовка продуктів

  1. Обмийте баранину під струменем холодної води і відокремте м`ясо від кістки;
  2. Наріжте м`ясо шматочками розміром з волоський горіх.
  3. Казан встановлюємо над вогнем або використовуємо спеціальну піч.
  4. Наливаємо в казан (попередньо розпечений) рослинне масло і доводимо його до стану кипіння. На замітку: вивести з масла гірчинку можна, кинувши в нього окремо кістка без м`яса або цибулину.
  5. Після того, як будуть виконані всі попередні процедури, кидаємо в розпечене масло м`ясо.

приготування плову

  1. Обсмажуємо м`ясо до рум`яної скоринки.
  2. Додаємо нарізану кільцями цибулю і засмажуємо його до того стану, поки він не прийме золотистий колір. На замітку: колір майбутнього плову залежить від ступеня обсмажування цибулі.
  3. Нарізаємо моркву в вигляді соломки і додаємо її в казан після того, як підсмажиться цибулю. Морква необхідно підсмажувати, постійно при цьому помішуючи.
  4. Після того, як буде готова засмажкою, заливаємо в казан окріп і додаємо спеції. Суміш, що вийшла з м`яса, цибулі, моркви і спецій, називається зирвак і становить основу плову.
  5. Заливаємо в казан воду: чим жорсткіше м`ясо, тим більша кількість води необхідно. Додаємо в воду часник і залишаємо зірвак готуватися на середньому вогні.
  6. Додаємо в казан рис, проте він не повинен перемішуватися з зирваком;
  7. Солимо трохи верхній шар майбутнього плову.
  8. Збільшуємо вогонь під казаном- коли рис звариться, в ньому буде необхідно зробити кілька отворів (5-7) і кожне залити окропом.
  9. Закриваємо казан кришкою і залишаємо плов нудитися на повільному вогні. В кінці приготування перемішайте вже готовий плов.

Приготувати плов в казані на багатті можна, дотримуючись точно такий же покрокової інструкції. Пропонуємо Вам ознайомитися з цікавою статтею по темі Як приготувати смачний плов.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!