» » » Коли прибирати цибулю?

Коли прибирати цибулю?

Коли прибирати цибулю?

Лук є одним з найпочесніших гостей на нашому столі. Жоден інший продукт не зрівняється з цибулею по вітамінної цінності і набору мінеральних речовин. У цій статті ми розповімо про те, коли прибирати цибулю.

Терміни збору ріпчастої цибулі

Як правило, в середній смузі Росії збирання цибулі випадає на самий кінець липня, оскільки до цього часу він досягає піку свого зростання, і подальше його перебування на грядці позбавлене всякого сенсу. Крім того, перетримка лука негативно позначиться на подальшому зберіганні.

Зрозуміти, що вже настав час збору врожаю, вам підкажуть полеглі на землю стебла, які вже почали засихати. Якщо цибульне перо ще не полягло на грунт, але, за вашими розрахунками, воно повинно було вже це зробити, тоді необхідно самому зробити цю операцію. Поклавши стебла, ви перекриває надходження поживних речовин в цибулини і готуєте їх до подальшого викопування.

Прибирати цибулю в південних областях потрібно на 2-3 тижні раніше, ніж у Середній Росії. Для північних російських регіонів ці терміни відповідно зсуваються в іншу сторону, тобто, на середину серпня.

Коли прибирати цибулю-порей?



Цей вид цибулі відноситься до найбільш поширеним овочам, проте в Росії він не отримав такої широкої популярності. Якщо попередньо вирощувати розсаду порею, а потім висаджувати її в парники і на грядки в період з березня і до травня, тоді можна планувати цілорічний збір врожаю на осінь, зиму і весну.

Прибирання багатоярусного лука

Багатоярусний цибуля має найвищу морозостійкість, так як може переносити холоду до -40 * С. Дуже підходить для районів Російської Півночі, Сибіру і Далекого Сходу.

Забирають такий лук декількома способами. Травень-червень - зрізаються листя, які досягли в довжину 20-25 см., Або ж поділяють кущ 3-х річного віку. Частина листя йде в реалізацію, а оставшуюяся частина висаджують на відстані 15 см. Один від іншого для вирощування і реалізації на наступний рік. Повітряні цибулини висаджуються для отримання однорічної культури.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!