» » » Як обробити курку?

Як обробити курку?

Як обробити курку?
Як обробити курку?

Купувати цілу курку вигідно, адже у Вас будуть всі її частини, з яких можна приготувати найрізноманітніші страви: запечена пісна куряча грудка для охоронців фігури-смажені стегенця для любителів полакоміться- курячі крильця в клярі для справжніх гурманів. Загалом, головне знати, як правильно обробити курку, щоб добути всі ці частини в належному вигляді. Приступимо.

Оброблення курки: підготовка, етапи

  • Відразу запасіться гострим, хорошим ножем. Кура має порівняно м`яке м`ясо, але треба буде різати і шкіру, а десь надрізати хрящі і кісточки.
  • Визначтеся з місцем, чи будете Ви різати на досочке (тоді вона повинна бути досить велика) або на столі (якщо Вам його не шкода). Місце має бути багато, щоб різати, відкладати частини кури і непотрібні елементи (шкіру, жир, жилки).
  • Тушка кури повинна бути охолодженою, а не замороженою.

Тепер подивимося, як обробити курку.

спосіб 1

  • Кладемо тушку на спинку, повернувши ніжками до себе. З ніжок і почнемо. Відтягніть ніжку від тулуба в сторону і Розітніть ножем спочатку шкіру. Трохи виверніть ніжку в суглобі і розріжте м`ясо там, де воно приєднується до грудях. Відріжте ніжку повністю, те ж саме виконайте з другою.
  • Відокремлюємо стегно від гомілки. Випрямити ніжку, поклавши внутрішньою стороною догори. Розріжте в місці з`єднання кісточок, так щоб вийшла гомілку на кістки і стегенце. Можна обійтися і без цього етапу, залишивши цілий стегенце.
  • Крильця. Тут Ваша задача - просто намацати хрящик в місці з`єднання крила з тушкою. Як тільки намацаєте - відрізайте крильце.
  • Відокремлюємо спинку від грудки. З боків курячої тушки Ви побачите жирову прожилку, лінія, візуально розділяє спинку і грудку. Користуйтеся ножем або кухонними ножицями. Там, де лінія вже не помітна дійте, що називається, "на око", Ваша мета - отримати дві частини: грудку і спинку (від хвостика до шиї). Остання відмінно підійде для курячого бульйончик, подавати її не варто, так як спинка дуже "кослявая".
  • Грудку також можна розділити навпіл. Тут можна діяти двома шляхами.
  • Робимо акуратні надрізи уздовж хрящика і обережно виймаємо його, допомагаючи руками. Після просто розрізаєте грудку на дві частини.
  • Другий спосіб комусь здасться легше. Кладемо грудку шкірою вниз і розрізаємо по центру кістки (знадобиться зусилля). Коли розріжете кістка з Хрящиком, дорежьте м`ясо. У Вас таже вийде дві доріжки. Кость можна залишити, а можна зняти (де необхідно - надрізати, далі допомогти руками).

спосіб 2



Він не на багато відрізняється від першого. В цілому тільки послідовністю, кому як зручно.

  1. Кладемо тушку перед собою як в способі 1. Розрізаємо курку по грудях.
  2. Потім ставимо її вертикально на "голову", тримаючи руками за ніжки, і розрізати до кінця по лінії хребта. Вийде дві половинки: права і ліва.
  3. Покладіть одну з половинок шкірою вгору і відріжте ніжку як в 1ом способі, тобто по лінії приєднання до грудях.
  4. Відріжте також крильця.
  5. Теж виконайте з другою половинкою.

Ось приблизний теоретичний опис того, як обробити курку. Відео уроки та майстер-класи допоможуть більш точно зрозуміти техніку і відточити навик.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!