» » » Як зробити домашній йогурт?

Як зробити домашній йогурт?

Як зробити домашній йогурт?

Йогурт має пряме відношення до молочних продуктів, так як є похідним молока, вийшов в результаті нагрівання і процесу його зброджування спеціальними корисними бактеріями. Про корисні властивості молока сказано дуже багато, а тепер уявіть собі, що всі ці корисні компоненти таїть в собі і йогурт у поєднанні з уже відомими нам лактобактеріями.

В результаті даних трансформацій молока, людство отримало дуже корисний і смачний продукт. Сучасні рецепти йогуртів дозволяють нам поєднувати його з величезних кількістю різноманітних фруктів, шматочками печива, курагою і навіть з фруктовим соком. Все це лише посилило його смакові властивості та змусило нас ще сильніше полюбити цей продукт.

Вже досить давно в нашій країні налагоджено промислове виробництво йогурту, що, звичайно ж, досить погано відбилося на якості самого продукту. Так йогурт з улюблених ласощів всіх дітей перетворився на однотипний продукт, що складається з барвників і ароматизаторів.

Але при бажанні і невеликій кількості зусиль ви можете дізнатися, як зробити домашній йогурт і, приготувавши його, порадувати їм себе і своїх близьких. Адже у вас вийде справжній натуральний продукт, в корисних властивостях якого сумніватися не доводиться. Ви ж не збираєтеся додавати туди консерванти, стабілізатори смаку та барвники?

Основні інгредієнти

Щоб зробити йогурт в домашніх умовах вам потрібно:

  • Йогуртова закваска, придбати її ви можете в аптеці. В даному випадку будемо використовувати закваску в сухому вигляді.
  • Молоко хорошої якості. Переважно всього використовувати ультрапастеризоване молоко з коротким терміном зберігання.

приготування закваски

Визначившись з компонентами, ви можете приступити до процесу приготування йогурту, але для початку потрібно розвести закваску.



Для цього візьміть стакан молока (150-200 мл) і доведіть його до кипіння. Потім остудіть до температури +40 .. + 45 градусів. Тепер вам потрібно додати кілька крапель цього молока, приблизно 5 мл у флакончик з сухою закваскою і перемішати його.

Наступним кроком в процесі приготування йогурту є змішування отриманої у флаконі з закваскою рідини з залишками розігрітого молока. Отриману суміш потрібно перелити в йогуртницю або термос, якщо першого у вас немає, і поставити в темне місце на десять годин. Отриману у вас закваску в подальшому можна зберігати в холодильнику протягом кількох тижнів.

приготування йогурту

Для приготування самого йогурту вам знову доведеться прокип`ятити і остудити 1 літр молока і додати в нього 1 столову ложку раніше приготовленої вами закваски. Потім потрібно знову перелити все в скляну банку або термос і залишити сквашуватися п`ять і більше годин. Термін придатності такого йогурту значно менше, ніж у закваски і становить він шість - сім днів.

Як добавки для домашнього йогурту ви можете використовувати будь-які дрібно нарізані фрукти, фруктове пюре і навіть свіжовичавлений сік. Для створення більш екзотичного смаку спробуйте додати в ваш йогурт трохи тертого шоколаду, шматочки печива або кукурудзяні пластівці.

маленькі хитрощі

У процесі приготування йогурту, як і в любо іншому рецепті є свої нюанси, в вашому випадку це використання тільки обробленої окропом посуду, відмова від використання в якості заміни закваски невеликої кількості магазинного йогурту і використання, тільки пастеризоване молока. Тепер Ви знаєте, як зробити домашній йогурт, і без проблем впораєтеся з цим завданням.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!