» » » Цвітуть чи папороті?

Цвітуть чи папороті?

Цвітуть чи папороті?

Якщо ми згадаємо свято Івана Купали, то само собою, одразу пригадується легенда про папороть, який повинен зацвісти в ніч перед цим святом. Міфи, які зав`язані з цією квіткою, багатьом вселяли надію знайти його, і стати щасливим. Але не так все в житті просто як в легенді.

квітка щастя

Квітка папороті цвіте тільки в народних переказах, а насправді ви не знайдете куща папороті. У них розмноження проходить спорами, а не насінням, які утворюються після цвітіння. Спори розташовуються на зворотному боці листка. Ще папороть можна розмножити, поділивши корінь на частини. Спори папороті з`являються і дозрівають, коли цвітуть інші квіти.

Про те, цвіте чи папороть, не раз замислювалися молоді люди, коли шукали його квітка. Він поселяв у них надію на щастя. Багато народних пісень складено про папороть. У народі на нього говорять «жар-цвіт», тому, що в легендах про його квітці кажуть, що він має червоний колір. Але якщо розібратися більш детально, то в давньою легендою є своє підставу. Ужовник і Гроздовник - два рідкісних виду папороті, які існують в природі. У них є схожі на кисть квіти. Але це зовсім не квіти, а спорангії, в яких зберігаються спори, а в суху погоду вони відкриваються.

Всі, хто живе або часто буває в лісі, часто помічали його гарні листи. Налічується понад одинадцять тисяч видів папоротей і поширені вони по всій Землі. Колись це були гігантські рослини, але ці види не збереглися до наших днів. Тепер декоративний папороть оселився і в наших будинках і прекрасно себе тут почуває.

Цвіте чи папороть? Як би там не було, але в легенди ми віримо, віримо у все добре і знаємо, що рано чи пізно наші бажання збудуться. Так, що давайте вірити в цей чудовий квітка папороті, який приносить комусь щастя, комусь удачу, а кому-то щасливе кохання на все життя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!