» » » Як віднімати дробу?

Як віднімати дробу?

Як віднімати дробу?

Кожна дитина вчиться в школі і у кожного маленького школяра, в кінцевому підсумку, настає час, коли для вивчення дається тема, що стосується вирахування і складання дробів. І навіть батьки часто не в змозі допомогти малюкові розібратися в цій проблемі, тому що ми все частіше користуємося калькуляторами та іншої обчислювальної технікою і вважаємо, як правило, не дробу, а гроші. Тому дану статтю слід почитати як школярам, так і їх батькам.

Як правильно віднімати дроби?

Отже, почнемо розбір теми - як віднімати дробу. В першу чергу, щоб успішно впоратися з цим завданням, потрібно зрозуміти, як привести до спільного знаменника дві наявні дробу. Для цього потрібно знайти найменше число, яке будуть одночасно ділитися обидві дробу, а потім помножити чисельник і знаменник дробів на це число. Але це досить складний спосіб. Найбільш простим способом буде помножити дробу на знаменники один одного. Приклад: 3/7 - 2/6 =?

Для приведення даних дробів до спільного знаменника множимо знаменник і чисельник першого дробу на число, що стоїть в знаменнику другого дробу. Ту ж операцію проводимо з другої дробом, тільки помноживши на знаменник першого дробу. Таким чином, отримуємо: 3 * 6/7 * 6 - 2 * 7/6 * 7 = 18/42 - 14/42 Далі просто віднімаємо числители дробів, залишаючи знаменник колишнім, і скорочуємо вийшла дріб: 18/42 - 14/42 = 4/42 = 2/21

Тепер спробуємо розібратися, як вичитати змішані дроби. При відніманні змішаних дробів слід користуватися аналогічним принципом, проте дріб потрібно привести до виду a / b. Для цього потрібно знаменник помножити на ціле число, а потім додати до одержали числу чисельник. Приклад: 1 (2 * 1 + 1) / 2 = 3/2



Тепер, давайте розберемося, як віднімати десяткові дроби. Тут справа йде трохи простіше. Для вирахування десяткових дробів потрібно привести дроби до такого виду, щоб вони мали після коми однакову кількість символів. Для цього потрібно у дробу, яка має менше число символів після коми, поставити таку кількість нулів, щоб вирівняти число символів. Потім необхідно провести віднімання дробу в стовпчик як звичайне число.

Отже, ми розібралися, як з дробу відняти дріб. Тепер розберемося, як відняти з числа дріб. Тут все ще простіше. Будь-яке число можна привести до виду дробу, причому з будь-яким знаменником. Достатньо лише розуміти, що одиниця - це дріб з однаковим чисельником і знаменником. В іншому віднімання відбувається за вказаною вище принципом.

Підводячи підсумок даної статті, хочеться відзначити, що дана інформація необхідна не тільки школярам, а й батькам, які хотіли б допомогти своїм школярам розібратися в цьому питанні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!