» » » Що таке дріб?

Що таке дріб?

Що таке дріб?

Багато хто вважає, що поняття дробу може бути застосовано в основному до математики. Однак, це не зовсім так, і в цій статті ми розглянемо, які ще можуть бути значення у слова дріб. З неї ви дізнаєтеся, що таке збройова, барабанний дріб.

Також особливу увагу ми приділимо математичним дробям і розповімо, якими вони бувають.

Збройна дріб

Збройові дробу є мисливський снаряд патрона, до складу якого входять металеві кульки. Зазвичай таким патроном вистрілюють з гладкоствольної зброї. Цю дріб також прийнято називати свинцевою, що пов`язано з переважно свинцевим складом кульок дробу. Іноді кульки відливають зі сталі та вісмуту. Дріб може поділятися на кілька типів, а саме: дрібну, середню і велику дріб, яку також називають картеччю.

Зазвичай дріб для полювання вибирають виходячи з дичини або тваринного, на яке будуть полювати. Також слід зазначити, що за часів колонізації Нового Світу картеч стали використовувати як протипіхотні зброя. Нею заряджали не тільки рушниці, але і гармати кораблів.

Зараз зброю, в якому використовується в якості патрона снаряд з дробом, застосовують не тільки в мисливському справі, а й у військовому. Прикладом може служити бойовий дробовик Remington, який перебуває на озброєнні армії США.

Барабанна дріб

Барабанним дробом називають швидкі, уривчасті звуки, який відтворює ударник. Барабанний дріб прийнято називати барабанним рудиментом. Зазвичай її використовують для посилення напруги композиції, втім, вона також може бути її безпосередньою частиною. Барабанний дріб також використовують в цирковому справі, щоб створити напругу перед виконанням трюку, фокусу.

математичні дроби



У математиці під дробом розуміють косу риску ( «/»), яка вказує на знак ділення. Дробу прийнято читати, починаючи з верхнього знака. Наприклад дріб 10/12 буде читатися як «десять дванадцятьох».

Звичайної дробом називається така дріб, до складу якої входять натуральні числа, тобто ті, які є цілими позитивними. Звичайна дріб може бути правильною або неправильною.

Розглянемо, що таке неправильна дріб. Неправильної дробом розуміють таку дріб, в якій чисельник більше знаменника (наприклад, 5/4). І, навпаки, дріб, в якій чисельник менше знаменника буде правильним дробом (5/9). Відомо, що правильна дріб завжди менше одиниці неправильна дріб зазвичай більше або дорівнює одиниці.

Що таке десяткова дріб? Десятковими дробом називають такі, в яких знаменник є ціла ступінь числа 10. Наприклад, дріб 6/10 дає в результаті число 0,6.

Дробу використовуються в математиці повсюдно. Також вони складають математичний апарат, який застосовується в точних науках. Вважається, що вперше цей термін був введений європейським ученим Леонардо Пізанським.

Якщо ви хочете дізнатися докладніше про назви дробу, ми рекомендуємо вам відвідати розділ дробу. Також рекомендуємо до прочитання статтю, присвячену дроби Як називаються дроби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!