» » » Яка була перша машина?

Яка була перша машина?

Яка була перша машина?

Відкриття, що змінили хід історії, завжди викликають живий інтерес і майже благоговійний трепет перед величчю людської думки. Те, що зараз для нас є буденністю, колись вважалося не більше, ніж фантазією, а часом і маренням хворої людини. Захоплює, наскільки геній винахідника йшов наперекір громадській думці, щоб в наслідок зробити життя комфортнішим, не дивлячись ні на які перешкоди. Сьогоднішні вулиці міст переповнені автомобілями різних марок і моделей. Але така картина не могла бути буденною аж до середини 18 століття, оскільки навіть поняття про такому транспорті не існувало. Тому цікаво буде дізнатися про те, яка була перша машина.

автомобільна історія

  • Точкою відліку автомобільної історії можна вважати створення парових диліжансів, що мають автоматичну дію. Механіком, що зібрав це чудо техніки, був росіянин І. І. Ползунов. За його кресленнями пізніше була побудована візок, яка ні за розміром, ні за вагою не поступалася сучасним вантажним машинам. Та й призначення її було відповідним: транспортування артилерії.
  • Повіз мала три колеса, причому одне з них, яке розташовувалося попереду, було провідним і рульовим. Додавали ваги також вода і паливо, що вимагалися для руху.
  • Найперша машина рухалася дуже повільно, оскільки водієві потрібно було не стільки стежити за управлінням транспортом, скільки за котлом з топкою, підтримуючи в ньому достатній рівень горіння.
  • Для того щоб впоратися з рульовим колесом, потрібна була сила двох чоловік.

Поява бензинового двигуна

Наступним важливим етапом було винахід двигуна внутрішнього згоряння. Не можна приписати це досягнення якогось одного людині, оскільки всі розробки будувалися на випробуваннях багатьох дослідників. Можна лише говорити про деякі передових особистостях, таких як Карл Бенц, Готліб Даймлер. Незабаром був також запатентований двигун внутрішнього згоряння, який став справжнім проривом в автомобілебудуванні. Перша машина в світі, за проектом Бенца, була розрахована для переміщення на ній двох осіб, мала три високих колеса зі спицями. Згодом конструктор приєднав до цієї конструкції тільки що винайдений бензиновий мотор з водяним охолодженням. Потужність машини становила 0,9 кінських сил.

Принцип роботи першого автомобіля



Принцип роботи автомобіля був таким:

  • Над віссю габаритних задніх коліс був прикріплений циліндр, який наводив їх у рух через одну ремінну і дві ланцюгові передачі.
  • Під двигуном в горизонтальному положенні знаходився маховик, з`єднаний з коленвалом, основною функцією якого було забезпечення рівномірного обертання для запуску мотора.
  • Гальванічна батарея живила електричне запалювання. Відмінність від прототипів машини - дерев`яних візків - цей автомобіль мав раму, що складається з спаяних між собою металевих трубок.

Ось так перша парова машина дала поштовх для подальшого розвитку автомобілебудування. Прагнучи до вдосконалення для досягнення комфорту, винахідники не могли дозволити собі залишити без розробки таку чудову ідею швидкого переміщення людини. Важливо, що об`єднаними зусиллями, завдяки окремим геніальним думкам, був створений сучасний автомобіль, який став незамінним об`єктом нашої дійсності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!