» » » Куди котиться світ?

Куди котиться світ?

Куди котиться світ?

Якою буде наша життя в 2020 році? Вчені наполегливо намагаються заглянути в майбутнє і дізнатися, що ж нас чекає і куди котиться світ. Незважаючи на величезний прогрес в технологіях, відповіді на ці питання так і залишаються для людства невідомими. Ще 60 років тому вчені і фантасти зовсім не сумнівалися в правильності своїх прогнозів. Вони пропагували зовсім безхмарне майбутнє нам і нашим дітям. Зате зараз науковці досить не поспішають всіх заспокоїти запевненнями про те, що в світі все буде добре і гармонійно.

Аналіз економічної ситуації

Отже, куди котиться світ в економічному плані? Експертами підрозділу Deutsche Bank були проведені дослідження, які полягали в розгляді економічної ситуації в країні. Був проведений аналіз тридцяти чотирьох країн.

Згідно з прогнозами банкірів «зони євро», до 2020 року в світі буде лише одна валюта. І це долар. Так держава буде одно- Сполучені Штати Америки. Є ймовірність того, що конкуренцію долару складе юань.

Є свідчення стверджувати, що провідними світовими державами стануть Індія і Китай. Надалі вони будуть не тільки славиться як «складальний цех». Третє місце займають Індія. Але для цього політикам доведеться сильно попрацювати і втілити в життя різні реформи. Саме ці реформи дозволять Індії затриматися на досить високих показниках зростання (близько шести відсотків на рік), і так протягом наступних десяти-п`ятнадцяти років. Якщо реформи будуть проводиться більш інтенсивно, то зростання ВВП може досягати семи, а то й восьми відсотків.

А ось що стосується Європи, то вчені прогнозують, що деякі країни Євросоюзу значно здадуть свої позиції. Ірландія і Іспанія, навпаки, будуть випереджати середньоєвропейські темпи розвитку завдяки своїй ринковій системі. Не останню роль відіграють і інвестори.



Вчені прийшли до висновку, що Євросоюзу для інтеграції необхідно розробити структурно-політичну систему. Щоб Європа подолала, здавалося б, неминучий криза, треба докорінно змінювати економіку.

Слід зазначити, що дослідження, які проводилися DB, разюче відрізняються від тих, які проводилися паралельно. Економіст Джим О`ніл, а це саме він колись прогнозував обвал долара, заявляв, що Росія обжене Італію по ВВП, а потім Німеччину і Францію. Він не вважав США головною з усіх країн. Більш значну роль в економіці грає Китай.

Згідно з іншими джерелами даних, Росія не зможе стати провідною економічною державою через те, що в країні залишаються актуальними проблеми небезпечних захворювань (СНІД) та дуже повільно йдуть демократичних перетворень. Не останню роль зіграє і те, що в країні поширена організована злочинність і тероризм.

Також в доповіді було зазначено, що Росія буде «змінювати вектор економічної могутності» за рахунок того, що є провідним постачальником енергоносіїв. І саме експорт енергоносіїв буде відігравати важливу роль у зовнішній політиці Росії. Ще в доповіді згадується масштабна міграція. Жителі Центральної Азії будуть масово переїжджати на постійне місце проживання до Росії. Саме емігранти будуть заповнювати в Росії брак робочої сили.

Нам здається, що з таким твердженням як «світ котиться в прірву» можна посперечатися. Про те, що саме чекає нас в майбутньому, не може знати ніхто. Зовсім не виключено, що в країні відбудуться такі довгоочікувані зміни в політиці та економіці, і наша держава займе-таки місце на належному рівні серед всіх інших держав.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!