» » » Як скласти портфоліо?

Як скласти портфоліо?

Як скласти портфоліо?

Портфоліо - це список робіт або досягнень, який складається, щоб наочно продемонструвати свої навички та здібності, презентувавши себе як відмінного професіонала або перспективного абітурієнта. У цій статті ми поговоримо про основні правила складання робочого і шкільного портфоліо.

Як скласти діловий портфоліо

У вік комп`ютерних технологій більшість портфоліо створюється в електронному вигляді: так його дуже зручно зберігати, відправляти і редагувати. Дізнатися про те, як оформити портфоліо в традиційному форматі, ви можете звідси.

вступна частина

Портфоліо краще почати з супровідного листа або резюме, в якому потрібно постаратися описати основні переваги співпраці з вами. Також потрібно обов`язково позначити ваші професійні якості, серед яких повинні бути:

  • пунктуальність;
  • відповідальність;
  • висока якість і унікальність вашої роботи.

Доповніть вступ своєю фотографією. Вказуйте максимальну кількість контактів (телефон, e-mail, Skype), але не додавайте посилання на соцмережі.

Основна частина

При складанні портфоліо потрібно пам`ятати, що в ньому повинні бути представлені приклади робіт за всіма послугами, які ви надаєте. Для цього потрібно включити до складу портфоліо не тільки свої найкращі роботи: не забудьте про рядових проектах, які не можуть чимось особливо виділитися, крім як добротним виконанням. Це потрібно зробити для того, щоб у клієнта формувалися адекватні очікування до результатів вашої роботи. В іншому випадку клієнт може вимагати занадто високої якості роботи, в той час як шедевральний виконання може вийти не завжди.

Не завантажуйте в портфоліо занадто багато зразків робіт у вигляді безликих таблиць і списків. Краще оформите кожен об`єкт максимально презентабельно, щоб на нього було приємно дивитися.

Цінова політика



Якщо ви працюєте в певному ціновому сегменті, не прагніть при першій же прохання замовника знижувати свої розцінки. Якщо замовник не в змозі заплатити за роботу ту ціну, яку ви пропонуєте, це перша ознака того, що робота з ним не буде легкою. До того ж якщо погодитися на меншу ціну, то в подальшому цей же замовник може наполягати на продовженні співпраці за таким же прайс-листу. Жорстка цінова політика в портфоліо дозволить відбирати тільки надійних і серйозних замовників.

Терміни в портфоліо

Вирішуючи питання про те, як правильно скласти портфоліо, необхідно пам`ятати: позначаючи терміни виконання тієї чи іншої роботи, потрібно бути чесним. Не прагніть вказувати максимально короткі терміни, тому що для деяких замовників це може служити ознакою неякісного виконання.

При складанні ділового портфоліо пам`ятайте, що це відображення вашого професіоналізму, тому постарайтеся зробити його максимально серйозним і представницьким.

Як скласти шкільне портфоліо

Якщо після школи ви хочете вступити в вузькоспеціалізований ВНЗ, в якому поряд з традиційними іспитами буде вимагатися проходження додаткових випробувань і наявність портфоліо, оформите вступну частину у вигляді автобіографії з акцентом на позитивні якості і особисті досягнення в навчанні.

Найголовнішим в шкільному портфоліо є грамоти, дипломи та листи подяки, які ви отримували під час навчання в школі. Розкладіть їх в хронологічному порядку або за ступенем важливості для вас. Враховуйте також спрямованість ВНЗ, зробіть акцент на тих досягненнях, які будуть важливі для вашої майбутньої навчання.

Якщо ж вам потрібно зробити портфоліо класу для того, щоб розповісти про досягнення всіх учнів, ця стаття допоможе вам оформити його просто і красиво.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!