» » » Як вибрати фотографа?

Як вибрати фотографа?

Як вибрати фотографа?

З наближенням важливого в житті події завжди хочеться, щоб спогади про нього залишилися в нашому серці назавжди. На жаль, людська пам`ять має властивість стиратися з роками, але сьогодні є рішення - можна замовити на важливий захід професійного фотографа, і тоді ваші спогади будуть увічнені. Вибір фотографа - справа непроста. Той, хто з цим стикався, погодиться. Однак, є ряд порад, які допоможуть розібратися з тим, як вибрати фотографа.

Поради з пошуку фотографа

Для початку ви повинні визначитися, чого ви хочете: якщо незвичайних і креативних фотографій, то вибір треба зупиняти на сучасних фотографів, які люблять експериментувати, якщо класичних фотографій (без обрізаних частин тіла і незрозумілих сюжетів), тоді і фотографа треба шукати відповідного очікуванням.

Різні фотографи працюють в різних стилях. До речі, не завжди розкручений і модний фотограф краще початківця. Початківець буде намагатися догодити вам, а не собі. Уже розкручений професіонал може просто "використовувати" вас для портфоліо і робити такі фото, яких не вистачає йому (наприклад, якщо ви хочете позніматися в вашому улюбленому парку, а йому цей парк вже набив оскому, він буде схиляти вас до свого варіанту: "А НЕ позніматися нам на кладовищі? Це так заворожуюче! "). Те ж саме може стосуватися і сюжету (у нього в портфоліо вже мільйон обнімаються парочок, а ось було б здорово, якби ви стояли, відсторонившись один від одного - щось новеньке! А ось чи сподобається потім вам така фотографія? Багато фотографів роблять надто ефектні фото. Якщо вам хочеться чогось більш природного, щоб упор був на ваші живі емоції, а не на штучні ефекти, вам варто придивитися до прихильників саме такого фотографування.

Загалом, вивчайте портфоліо фотографів і підбирайте професіонала, виходячи зі своїх очікувань і вимог. Мабуть, всі фотографи мають свої групи і офіційні сторінки в соцмережах. Так що, відкривайте ВКонтакте, вибирайте "Товариства", "вбивайте" в запит слово "фотограф", не забувши вказати справа своє місто, і вивчайте роботи. Потім треба обдзвонити сподобалися і уточнити їх умови і розцінки.



В Інтернеті, особливо в соцмережах, на викладених фотографіях часто вказано, хто є моделлю. Можна написати цій людині і запитати, чи залишився він задоволений роботою фотографа. Також можна розпитати друзів і знайомих. Сьогодні багато влаштовують собі фотосесію - вам можуть порадити гарного професіонала.

Якщо вам потрібно фотограф на весілля, то перед весільної фотосесією добре б зробити пробну (лав-сторі) - так ви зможете придивитися до фотографа і оцінити результат його роботи. Так ви точно не прогадаєте!

Не забудьте також влаштувати зустріч з фотографом, щоб обговорити місця зйомок і різні деталі (зазвичай це стосується тільки весільних фотосесій).

Іноді вибір стає настільки болісним, що здається, що краще було самому стати фотографом (до речі, якщо це здалося вам непоганою ідеєю, стаття Як стати фотографом - вам на допомогу). Але пам`ятайте, що якщо ви - наречений або наречена, то цей варіант вам поки не підійде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!