» » » Як знятися в кіно?

Як знятися в кіно?

Як знятися в кіно?

Якщо ви поставите перед собою таку мету - знятися у фільмі, тоді ви зможете реалізувати її. Потрібно діяти, як і з будь-яким завданням - скласти поетапний план дій, розробити кілька шляхів досягнення бажаного.

Як знятися в кіно - варіанти

Найнадійніший, але і тривалий шлях - це навчання в вузі за фахом "акторська майстерність" або курси акторської майстерності або хоча б майстер-клас від досвідченого викладача. Навчання у ВНЗ дозволить краще познайомитися з нюансами даної професії, дізнатися її плюси і мінуси, і, можливо, змінити рішення ставати актором. Може бути, ви спробуєте суміжну спеціальність, таку, як режисер, оператор, сценарист, художник по костюмах і ін. Якщо ви ще школяр, можна поступити в театральне училище. Чим раніше ви почнете отримувати досвід гри на сцені, тим швидше ви відбудеться як професійний актор.

Якщо хочеться знятися в кіно швидше, тоді вищу освіту - не варіант. Але і в цьому випадку шляхів кілька і вони ідеально підходять людям без досвіду.

Кастинги

Багато знамениті актори починали з кастингів. Так, Дмитро Хабенський випадково потрапив на кастинг, де його помітили - так він почав свою кар`єру. Головне - подати себе правильно, привернути увагу, виділитися з натовпу. Але при цьому не перегравати, залишайтеся собою, навіть входячи в запропоновану роль. Будьте максимально природні, які не затискати. Скутість відразу помітно - акторам вона не потрібна. Дізнайтеся більше з нашої статті Як потрапити на кастинг.

Зйомка в рекламі

Почати можна з малого. Отримавши роль в рекламі, ви маєте шанс бути поміченим для кіноролей. Це корисний досвід, який виявить ті недоліки, які потрібно виправити - навчитися розкутіше триматися перед камерою, наприклад.

Портфоліо - необхідність



Відправляєтеся ви на кастинги або хочете знятися в рекламі, якісне портфоліо вам знадобиться. Тому ви повинні, в першу чергу, відвідати фотоательє і зробити три знімки в декількох примірниках - фото в профіль, великий план по плечі і фото в повний зріст. На зворотному боці вкажіть ваші дані - ім`я, прізвище, контакти, освіта та досвід, якщо є.

Не створюйте образів на фото - будьте собою. Одяг - звична вам, повсякденна, неофіційна. Фотографії слід віднести асистентам по акторам, бригадирам масовок на кіностудіях, в кілька рекламних агентств.

Не турбуйтеся, якщо з вами відразу не зв`яжуться - багато людей роками чекають першої ролі. Не припиняйте спроб, регулярно проби на кастингах, покращуйте свої акторські навички, займайтеся саморозвитком, удосконалюйтеся, в тому числі і зовні - тоді все вийде.

Більше про те, як знятися в кіно, читайте в статті Як знятися у фільмі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!