» » » Що таке агресія?

Що таке агресія?

Що таке агресія?

Боротьба за виживання змушує тварин і людини вести себе певним чином. Щоб хоч якось відзначити свою присутність, захистити свої права та інтереси, нерідко доводиться діяти агресивно. Агресія не завжди має той негативний відтінок, який ми так звикли до неї додавати. Розглянемо докладніше, що таке агресія і в чому її суть.

Дійсно, найчастіше агресію визначають як руйнівну поведінку, орієнтоване на заподіяння шкоди різним об`єктам або суб`єктам. Але корінь нападника поведінки, яким є агресія, ховається в мотивах.

Агресія у тварин

Наприклад, в зоопсихології агресивна поведінка тварин багато в чому продиктовано боротьбою за виживання, яка може бути виражена як у знищенні особин інших видів, так і в заподіянні шкоди об`єктам, які використовують інші види в життєдіяльності.

Агресія в людському суспільстві

У людському ж суспільстві процеси ускладнюються. В принципі, це відбувається за рахунок того, що з`являється ще й інший вимір, в якому людина активно проявляє себе. Це суспільство. А в ньому діють свої закони. І не завжди можна пояснити велику кількість жертв в війнах тільки боротьбою за виживання. А тому, застосовуючи агресію в суспільстві, ми стикаємося з її оцінними характеристиками. І часто вони негативні. Так, наприклад, визначає агресію міжнародне право: агресія - це незаконне застосування сили однією державою проти іншої.

Також вам може бути корисна стаття Як позбутися від ворогів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!